Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Onze apparatuur » IPL ontharing

Een einde aan scheren, harsen en epileren met IPL ontharing

Afspraak maken voor IPL ontharing

Wil je je in de zomer niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes of heb je altijd last van ingegroeide haartjes op je oksels, bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL ontharing methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes tot het verleden.

Wat houdt IPL ontharing in?

Intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing en huidaandoeningen effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van diverse golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waarmee verschillende indicaties effectief te behandelen zijn. Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden met IPL ontharing. Door de haargroeicyclus zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat waarbij tussen de behandelingen een periode ligt tussen de 6 en 12 weken. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen.

In verhouding tot het meerjarig gebruik van scheermesjes, het ondergaan van hars- of waxbehandelingen of het gebruik van ontharingscrèmes is IPL ontharing absoluut niet duur. Die kostenbesparing realiseer je op termijn.

IPL is geen laser. IPL staat voor Intense Pulsed Light en Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De termen Laser en IPL worden echter vaak door elkaar gebruikt hoewel er grote verschillen bestaan m.b.t. veiligheid, kosten en snelheid. Graag leggen wij het verschil tussen beide principes uit tijdens een bezoek in ons instituut.

 

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

De behandeling voor IPL ontharing is voor jou geschikt als je het volgende wenst:

 • Nooit meer harsen, scheren, epileren of ontharingscremes gebruiken
 • Nooit meer ingegroeide haartjes
 • Nooit meer irritatie(bultjes) na het scheren
 • Behandeling van grotere oppervlakken in één keer met blijvend resultaat
 • Geschikt voor zowel licht als donker haar (met pigment) en lichte en getinte huid
 • Minder kans op littekens en verandering van pigmentatie
 • Minder pijnlijk en ongemakkelijk vergeleken met andere ontharingsmethodes
 • IPL ontharing is effectief op nagenoeg elk deel van het lichaam
 • Geen kosten meer voor scheerproducten

IPL ontharing is minder geschikt voor:

 • Blonde, rode en grijze haren + overgangs-/ donsbeharing
  Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In blonde, rode en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden.
 • Negroïde huidtypes (huidtype VI)
  Negroïde huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor enige IPL behandeling wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. De overige getinte huidtypes zijn wel uitermate geschikt voor IPL ontharing.

Als je bij ons in het instituut komt starten wij altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek en vullen wij een medisch anamneseformulier met je in, waarna deze beoordeeld wordt of je geschikt bent voor een IPL behandeling.

Wat zijn de resultaten van IPL ontharing?

Met een succesvolle ontharingskuur bereik je:

 • Een haarreductie van 80-90%

Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met enig IPL of lasersysteem.

Chat openen
Vragen over IPL ontharing? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!