Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Onze apparatuur » LED lichttherapie

Maak je huid zichtbaar mooier en jonger met LED lichttherapie

Afspraak maken voor LED lichttherapie

Wat houdt LED lichttherapie in?

Huidcellen hebben het vermogen om licht te absorberen en te gebruiken als een energiebron voor de reparatie en verjonging van beschadigde brandstofcellen of bacteriën te doden. Onze lichtstralen kunnen afhankelijk van kleur tot 10 mm diep in de huid dringen. Het is een natuurlijke biochemische reactie vergelijkbaar met die van plantaardige fotosynthese.

Het is een ontspannende behandeling en geschikt voor alle huidtypes. Naast de lichttherapie is het gelijktijdig mogelijk om pure zuurstof van medicinale kwaliteit te inhaleren. De zachte flow van zuurstof stelt je huid in de gelegenheid om direct zuurstof te inhaleren. Dit bevordert niet alleen het genezingsproces, maar werkt antibacterieel en bied je de voordelen van zuurstofinhalatietherapie. De pure zuurstof geeft tevens een fijn verkoelend gevoel op de huid.

LED lichttherapie is een pijnloze, non-invasieve behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van vijf kleuren licht:

 • Rood LED lichttherapie 620 nm – verjonging
  Rood licht is goed voor alle huidtypes. Het verjongt de huid door het verbeteren van de doorbloeding en lymfecirculatie en het verhogen van de productie van collageen. Het is niet alleen voor huidverjonging, anti-aging en healing. Rood licht heeft een krachtige anti-aging en anti-inflammatoire werking op de huid met een stevigere, egale en gladde huid als resultaat. Het is ook een uitstekende behandeling voor patiënten met gevoelige huidaandoeningen zoals rosacea, eczeem en psoriasis. Dit type lichttherapie verhoogt de hydratatie, kalmeert irritatie en roodheid en versnelt het genezingsproces.
 • Oranje / geel LED lichttherapie 600 nm – verstevigen, vitaliseren en stimuleren
  Gele leds in combinatie met rode leds bereiken een optimale diepte waar ze de huid bevorderen voor een meer jeugdige en stralende teint. Dit type licht vermindert roodheden, inflammatie veroorzaakt door rosacea, couperose en eczeem, herstelt na andere behandelingen, stimuleert het zenuwstelsel en lymfesysteem, verstevigt spierweefsel, stimuleert collageen en elastine en is geschikt voor een gevoelige huid. Het is speciaal aanbevolen voor bruiloftsdagen en portretten: oranje licht zorgt voor een gezonde gloed.
 • Groen LED lichttherapie 530 nm – rustgevend
  Groen licht zit in het midden van het zichtbare spectrum, voor balans en rust op de huid en het verminderen van roodheid. De verjongende voordelen van groen lichttherapie kunnen helpen om pigmentatieproblemen bijvoorbeeld door de zon te verbeteren. Het groene licht vermindert droogterimpels en spanning van de huid, verzacht algehele huidproblemen, werkt hydraterend en kalmerend en zorgt voor een egalere teint.
 • Blauw LED lichttherapie 470 nm – activeren
  Blauw licht activeert de huid. Het is geschikt voor de rijpere huid: blauw licht geeft een soepel en aangenaam gevoel op de huid. Blauw licht heeft krachtige antibacteriële eigenschappen die ontlasten en zuiveren om bij acne en een problematische huid de olieproductie te normaliseren. Dat maakt het een goed alternatief voor medicatie.
 • Blauw/ rood / paars LED lichttherapie – relaxerend & reinigend
  De blauwe en rood/violette golflengtes hebben krachtige antibacteriële eigenschappen die de huid reinigen en zuiveren. Ze doden de acne-veroorzakende bacteriën P. acne en hebben anti-krampachtige eigenschappen die spanning verlichten. Voor een gevoelige en problematische huid biedt rood en blauw licht verbeterde voordelen en het is klinisch bewezen als een van de meest effectieve behandelingen voor inflammatoire acne en littekens.
 • Wit LED lichttherapie – winterblues en depressies
  De OXYBio² Light therapie beschikt door de combinatie van alle kleuren tevens over wit lichttherapie. Voordelen van dit type zijn: het versterkt het immuunsysteem, activeert de celstofwisseling en celregeneratie en stimuleert de vorming van bloed en zuurstoftoevoer van de huid. Ook bevordert wit licht wondheling, verhoogt het de aanmaak van collageen, reguleert het de vochthuishouding van de huid en verbetert het de elasticiteit en spankracht. Bovendien helpt wit licht bij moeheid, somberheid, weinig energie, niet uitgeslapen wakker worden, slaapstoornissen en jetlags.

De wetenschappelijk ontwikkelde lichtbron bevat geen schadelijk UVA- of UVB- licht en is daarom volkomen veilig. LED is licht maar behoort niet tot de lasers of IPL waardoor weefsel niet beschadigd wordt. De lamp geeft geen warmte af.

Het effect van de behandelingen varieert, afhankelijk van het huidtype en de levensstijl van de cliënt en of de LED gecombineerd werd met andere behandelingen. Om het effect vast te houden en te optimaliseren, kan je het beste na het volgen van een kuur om de maand een onderhoudsbehandeling nemen. LED lichttherapie is eventueel uit te breiden met extra zuurstoftherapie, microdermabrasie, IPL huidverjonging en een collageenvliesmasker of algenmodelagemasker.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

Voordat je een behandeling kunt ondergaan heb je een intakegesprek waarbij gekeken wordt of je LED lichttherapie kunt ondergaan en welk programma voor jou het meest geschikt is. Personen met bepaalde auto-immuunziekten, PCO, Lupus Erythematose of Albinisme komen niet in aanmerking voor de behandeling.

Ook het gebruik van bepaalde medicijnen of plantenextracten die lichtgevoeligheid veroorzaken zijn niet te combineren met de LED lichttherapie. Voorbeelden zijn bepaalde antibiotica, antidepressiva, Roacutane, MTX, antischimmelmedicatie en St. Janskruid. Vaak is het voldoende vijf dagen met deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling/kuur te ondergaan.

Wat zijn de resultaten van LED lichttherapie?

De behandeling heeft (direct) deze resultaten:

 • Stralende, jeugdige en gezonde huid
 • Huidveroudering verminderen en vertragen: cellen herstellen en verjongen sneller
 • Verwijderen van acne, onzuiverheden en pigmentvlekken
 • Zonschade herstellen
 • Roodheden en een onrustige huid worden kalmeren
 • Rimpeltjes en fijne lijntjes verminderen
 • Werkt tegen een vale rokershuid en geeft deze weer een boost
 • Littekens en wondgenezing versneld en verbeterd
 • Perfect voor rosacea, eczeem en psoriasis
 • De huid is beter gehydrateerd en gevoed
 • Lichttherapie bevordert een gevoel van welzijn en helpt om stress van het dagelijkse leven te verlichten
 • Perfect om het herstel te bevorderen na laserbehandelingen, peelings, microdermabrasie, cosmetische ingrepen en microneedling
Chat openen
Vragen over LED lichttherapie? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!