Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Onze apparatuur » Permanente Make-up

Nooit meer uitgelopen make-up met permanente make-up

Afspraak maken voor Permanente Make-up

Iedere moderne vrouw wil er op elk moment van de dag perfect verzorgd uitzien. Gewone make-up kan niet aan deze eis tegemoet komen. Permanente make-up van Apprenza Cosmedisch Instituut wel. Of je nu transpireert, een duik in het zwembad neemt of onder de douche vandaan komt: je ziet er altijd goed uit en bespaart veel tijd.  

Wat houdt een behandeling voor permanente make-up in?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. Te vergelijken met een tatoeage, maar permanente make-up gaat minder diep in de huid. De laag onder de opperhuid heet de lederhuid, boven in deze huidlaag wordt de make-up gepigmenteerd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt onze specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar jouw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Permanente make-up wordt ingebracht met dunne naaldjes. Er zijn verschillende naaldjes verkrijgbaar, en er zijn verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten. Zo kun je een scherpe lijn tekenen, schaduw maken of natuurlijke haartjes tekenen. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden met crèmes en vloeistoffen kan het gevoel tot een minimum beperkt worden zonder dat er een spuit gezet hoeft te worden.

Dingen om rekening mee te houden bij de behandeling voor permanente make-up:

 • Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol, drugs of aspirine in te nemen. Deze verdunnen het bloed. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt hierdoor moeilijker.
 • Na de verdoving kun je een wat schuurderig gevoel hebben en eventueel een wat opgezette huid, welke je met een coolpad kunt verzachten en kalmeren.
 • Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder. De kleur zal na 3 à 4 dagen vervagen.
 • De huid zal het pigment na 3 à 4 dagen gaan afstoten uit de huid. Het is uit den boze om aan de korstjes te komen. Dan kun je namelijk het pigment lostrekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en je kunt een infectie veroorzaken.
 • De eerste week na de behandeling mag je niet zonnen, in chloorwater zwemmen of in de sauna. Door o.a. de warmte heeft de huid meer moeite met genezen en kan de kleur beïnvloed worden.
 • Met ons thuisverzorgingsadvies met een nabehandelingscreme zal de huid verzachten en sneller genezen.

Bij de eerste behandeling krijg je een uitgebreid intakegesprek en worden de vorm en kleur gekozen. Dan volgt de behandeling. De eerste behandeling duurt ongeveer 1 à 2 uur, de tweede en evt. derde behandeling ongeveer 1 uur. De 2e en evt. 3e behandeling zijn incl. bij de prijs.

Hoe lang de permanente make-up houdt hangt af van verschillende dingen, zoals de kleur, dikte en plaats, maar gemiddeld rond de 3 à 6 jaar. In deze jaren gaat de make-up vervagen. Voorkom dit door om de zoveel jaar de permanente make-up te laten opfrissen en bijwerken. Door overmatig zongebruik of intensieve peelingen kan het pigment ook eerder vervagen.

Welke soorten permanente make-up zijn er?

Eyeliner
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en verfraaid. Bij de eyeliner wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Ook voor de eyeliner zijn alle kleuren mogelijk. Van olijfgroen tot lichtbruin tot zwart. Je kunt bij het kiezen van een kleur rekening houden met de kleur van de iris. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder je zorgen te maken over uitgelopen make-up of geïrriteerde ogen.

Wenkbrauwen
De functie van de wenkbrauwen is niet alleen om de ogen te beschermen, maar ook om onze gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Voor diegenen die te veel geëpileerd hebben of waarbij de wenkbrauwen dunner zijn geworden is dit een fijne uitkomst. De vorm en kleur worden samen met de klant uitgezocht. Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Lipliner
De liplijn kan door een lipliner gecorrigeerd worden. Indien je rimpeltjes boven de lip hebt, geeft een strakke lipliner een verjongend effect. Bij smalle lippen of lippen die niet gelijk van vorm zijn is het mogelijk om de lippen voller en egaler te maken. Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kun je niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door jouw gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vorm geeft.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en oud. Er zijn een paar redenen om eventueel geen permanente make-up te ondergaan:

 • Wanneer je diabetespatiënt bent
 • Indien je vaak een koortslip hebt (voor de lipliner)
 • Als je snel keloidvorming hebt (overmatig littekenweefsel)

Wat zijn de resultaten van permanente make-up?

Met permanente make-up heb je:

 • Elke dag perfecte make-up
 • Een natuurlijke en volle oogopslag met permanente eyeliner
 • Een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn
 • Vollere en egalere lippen met permanente lipliner
 • Geen uitgelopen make-up meer
 • Elke dag besparing in tijd en moeite
Chat openen
Vragen over Permanente Make-up? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!