Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Anti-aging » Injectables

Injectables: Inspuitingen met fillers en spierontspanners

Afspraak maken voor Injectables

Om een gezonde, stralende huid te behouden is een goede dagelijkse huidverzorging en een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste essentieel. Een gezonde huid ontkomt natuurlijk niet aan een natuurlijk huidverouderingsproces. Oppervlakkige en diepere rimpels kunnen dan worden opgevuld met speciale injecteerbare producten. Afhankelijk van de diepte en de plaats van de rimpels wordt bepaald welk product geschikt is.

De behandelingen worden uitgevoerd door cosmetisch arts Dr. Christa Stojkovic.

Dr. Christa Stojkovic zal weer aanwezig zijn in ons instituut op: 

Donderdag 29 augustus 2024
vanaf 16.00 uur tot in de avond

Donderdag 10 oktober 2024
vanaf 16.00 uur tot in de avond

Donderdag 21 november 2024
vanaf 16.00 uur tot in de avond

Drs. Christa Stojkovic studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met plastische chirurgie en onderzoek gedaan op het gebied van plastische- en vaatchirurgie. Na haar afstuderen heeft ze zich fulltime gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met mijn handen bezig te zijn, maar tijdens mijn tijd bij plastische chirurgie is mijn interesse gewekt voor de cosmetische geneeskunde. De combinatie van creatief bezig zijn met oog voor schoonheid én tegelijkertijd de geneeskunde beoefenen, vind ik een enorme uitdaging.

Ik ga altijd voor een zo mooi mogelijk en goed mogelijk resultaat. Elke behandeling voer ik uit met de grootst mogelijke precisie en zorg. Vriendelijkheid en respect staan bij mij bovenaan. Ik sta altijd open voor opvattingen van een ander, heb tijd en aandacht voor iemands wensen en bouw graag een band met mensen op. Iemand mooi maken of klachten wegnemen, of belangrijker nog: zorgen dat iemand goed in zijn of haar vel zit, dat is wat ik geweldig leuk vind. Als mensen met een lach de deur uitgaan, kan mijn dag niet meer stuk.”

Na jaren bij de Velthuis kliniek te hebben gewerkt ben ik volledig voor mijzelf gestart

Consult / adviesgesprek
U bent ten alle tijden welkom voor een vrijblijvend en kosteloos advies!
Tijdens het adviesgesprek worden uw wensen besproken, kijkt dokter Stojkovic nauwkeurig naar uw gelaat en geeft zij een eerlijk en deskundig advies. U wordt daarbij uitgebreid geïnformeerd over mogelijkheden die er zijn, het te verwachten resultaat en de eventuele risico’s.

Een behandeladvies is ook afhankelijk van uw gezondheid, leeftijd en eventuele eerdere behandelingen. Daarom wordt er voor de volledigheid van te voren gevraagd een korte medische vragenlijst in te vullen waarin dergelijke zaken in kaart worden gebracht.

Tijdens het adviesgesprek kan voor u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. U wordt daarbij niet alleen nauwkeurig geïnformeerd, maar u krijgt ook alle informatie uitgebreid mee op papier. Mogelijkheden en onmogelijkheden zullen aan bod komen, het te verwachten resultaat, instructies voor voor- en na de behandeling, de eventuele herstelperiode, mogelijke risico’s en complicaties, en te gebruiken hoeveelheden en daarbij behorende kosten.

Het geheel wordt voor u op een rijtje gezet. Tijdens het gesprek heeft u de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Maar mocht u thuis komen en toch onverhoopt nog vragen of onduidelijkheden hebben, dan kunt u ons uiteraard ten alle tijden bellen.

U bepaalt zelf of u tot een behandeling overgaat. Het belangrijkste is dat u een goed en vertrouwd gevoel heeft en u een weloverwogen beslissing maakt!
Dokter Stojkovic is lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.

Behandeling van rimpels en lip-opvulling:
De behandeling van rimpels, plooien en lijnen in het gelaat is afhankelijk van de oorzaak en de plaats van het probleem. Er zijn vaak meerdere behandelmogelijkheden met verschillende uitgangspunten. Soms biedt een combinatie van behandelingen het beste resultaat.

Rimpels kunnen het gevolg zijn van:

 1. volume verlies
 2. overmatige spieractiviteit
 3.  elasticiteitsverlies

1. Rimpels als gevolg van volume verlies:
Rimpels en plooien kunnen ook het gevolg zijn van vermindering van onderhuids vetweefsel en dunner worden van de huid, in combinatie met een verlies aan stevigheid door verlies aan steunvezels (collageen). Dit is de meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van rimpels in de onderste helft van het gelaat:

 • Neus-lippen plooi (tussen neusvleugel en mondhoek)
 • In wangen en rondom de bovenlip en in de onderkaak (zgn marionet lijnen)

Hier is behandeling met een filler mogelijk.
Er zijn diverse middelen, die vaak ook de vorming van collageen stimuleren.
Bij de keuze voor een middel of een combinatie van middelen spelen een aantal factoren een rol.
Er zijn fillers met een tijdelijk effect en fillers met een blijvend effect en er zijn middelen met een direct resultaat en middelen waarbij het resultaat geleidelijk komt na enkele behandelingen.
in overleg met de arts wordt een keuze voor een middel gemaakt; het gebruik van tijdelijke middelen geniet gezien de veiligheid, de voorkeur.

2. Rimpels als gevolge ven een overmatig spiergebruik:
Veel rimpels worden veroorzaakt door de actieve werking van spieren onder de huid.
Zo ontstaan bijvoorbeeld door werking van de voorhoofds-spieren en spieren rondom de ogen:

 • Fronsrimpels
 • Voorhoofdsrimpels
 • Lachrimpels

De behandeling bestaat uit het verminderen van de spieractiviteit door een injectie.
Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten waardoor de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt geblokkeerd.

Bij een juiste behandeling verdwijnen binnen enkele dagen de rimpels, terwijl de dosering zo gekozen wordt dat u toch nog “normaal” kunt lachen en bewegen. De behandeling is vooral geschikt voor de bovenste helft van het gelaat.

Voordelen:

 • Snel resultaat
 • Na 1 – 2 weken is het effect maximaal
 • Niet ingrijpend
 • Nauwelijks bijwerkingen, ook niet op langere termijn
 • (herhaalde) behandeling voorkomt veroudering van de huid (met rimpelvorming als gevolg)!
 • De behandeling zelf is niet zichtbaar

Nadelen:

 • Het resultaat is tijdelijk
 • De behandeling moet om de 4 – 6 maanden herhaald worden
 • Bij herhaalde toediening wordt de periode tussen de behandelingen steeds langer
 • Soms is bij diepe plooien een combinatie met een vulmiddel noodzakelijk

3. Rimpels als gevolg van verlies van elasticiteit:
Bij een ernstig verlies van elasticiteit kan alleen een operatie (face-lift) uitkomst bieden.
Als er sprake is van een minder ernstig verlies van elasticiteit kan een behandeling met een stof die de aanmaak van elastische vezels stimuleert een zeer mooi resultaat geven.

Lippen:
Door volumeverlies kunnen ook de lippen smaller worden wat kan leiden tot fijne lijntjes rondom de mond. Met diverse vulmiddelen is het mogelijk om dit volume verlies te corrigeren. Meestal gaat het hierbij om een lip-contour behandeling: de vulling vindt plaats op de overgang van het lippenrood van boven- en onderlip. Dit laat de lippen er voller en daardoor jeugdiger uitzien. Een totale lipopvulling is ook mogelijk als de lippen erg dun zijn.

Resultaten van deze behandeling

Before
After
Before
After
Chat openen
Vragen over Injectables? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!