Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Huidproblemen » Donkere huid

Donkere huid

De donkere huid is een totaal andere huid dan de blanke huid en heeft dus een andere manier van behandeling nodig. De verschillen zitten hem in de huidskleur/pigmentatie, de grote van talg/zweetklieren, littekenvorming etc.

Verschillen tussen de donkere huid en de blanke huid

  1. De donkere huid heeft meer pigment dan de blanke huid
  2. De donkere huid heeft meer talgklieren en grotere talgklieren en is dus vetter dan de blanke huid
  3. In de donkere huid bevinden zich meer oppervlakkige bloedvaten dan in de blanke huid
  4. De donkere huid heeft veel minder elastine vezels dan de blanke huid
  5. De donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming
  6. De donkere huid reageert sneller op externe factoren zoals: temperaturen/ infrarood stralen, wind, luchtvochtigheid etc.

Zijn alle gezichtsbehandelingen ook geschikt voor een donkere huid?
Nee, maar alle gezichtsbehandelingen zijn ook niet goed voor een blanke huid. Een donkere huid heeft een andere aanpak nodig dan een blanke huid. Aangezien de donkere huid erg gevoelig is voor littekenvorming en pigmentvlekken zijn niet alle behandelingen geschikt voor een donkere huid.

Producten voor een donkere huid
Doordat de donkere huid meer talgklieren en grotere talgklieren heeft dan een blanke huid, moeten de producten hier ook op aangepast worden. Ze mogen niet te vet zijn, beter is om meer een product te kiezen die vocht inbrengend is.
Toch is het beter om niet zomaar alles op een donkere huid uit te proberen. U kunt zich veel beter laten adviseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes.

Moet een donkere huid zich in de zon beschermen?
Ook mensen met een donkere huid moeten zich beschermen tegen de zonnestralen, anders kunnen ze zich zelfs verbranden.

Make-up voor de donkere huid:
Voor de donkere huid kunnen we hele andere kleuren gebruiken als bij een blanke huid.
Let op bij het kiezen van de juiste kleur foundation, daar meestal  de kleur van de foundation namelijk grijs uit kan slaan, wat ziekelijk maakt.
Warme tinten zijn erg mooi voor de ogen, lippen en blush, afhankelijk welke pigmentkleur iemand heeft.
Voor make-up tips voor een donkere huid kunt u het beste een afspraak maken met onze visagiste. Zij adviseert u welke kleuren u mooi staan en hoe u deze het mooiste kunt aanbrengen.

Dermatosis Papulosa nigra
Deze kleine donker bruin tot zwart gekleurde goedaardige tumortjes komen voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. De afwijking komt met name voor in het gelaat en op de hals en geeft vooral cosmetische klachten. De aandoening behoort tot de normale fysiologische veranderingen van de huid en komen met name op oudere leeftijd voor. Deze huidoneffenheden zijn goed te verwijderen met elektrocoagulatie met onze Teleway behandeling. Met een hete dunne naald worden ze weggebrand, waarna een klein korstje kan ontstaan, dat na ongeveer een week zal verdwijnen. Bij een groot aantal tumortjes kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van 2 a 3 weekjes elkaar opvolgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/ genezen. U kunt deze kleine, goedaardige tumortjes bij Apprenza cosmedisch instituut laten weghalen.

NB: Omdat de te behandelen huid en de dermatosis papulosa nigra beide veel pigment bevatten, bestaat er een kleine kans dat er na de behandeling een licht vlekje te zien is. Dit kan een paar weken aanhouden, maar verdwijnt meestal.

Behandelingen welke goed zijn bij dit huidprobleem zijn:

  • Al onze anti-aging behandelingen
  • Al onze huidverbeteringsbehandelingen
  • Al onze apparatuur

Laat u adviseren voor de beste producten voor thuisgebruik bij dit huidprobleem door onze specialisten

Chat openen
Vragen over Donkere huid? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!