Skip links

vrijdag

vanaf

09:00

weer geopend!Vandaag: 09:00 t/m 18:00

Home » Behandelingen » Huidproblemen » Droge huid

Droge huid

Heeft u het gevoel dat u de hele dag moet smeren, dat uw huid kriebelt, schilfert en er mat uitziet en trekkerig aanvoelt, zelfs wat gevoelige is met rode plekjes? Hoog waarschijnlijk heeft u dan een droge huid. Deze huid kenmerkt zich door hele fijne poriën, schilfers en heeft geen natuurlijke glans op het gelaat.

Hoe kan ik een droge huid voorkomen
Door goede huidverzorgingsproducten te gebruiken die op uw huid zijn afgestemd voor zowel uw gezicht als lichaam. En daarnaast door een speciale aangepaste schoonheidsbehandeling te ondergaan zodat uw huid niet meer kriebelt, trekt of schilfert. Heel vaak denken mensen dat ze een droge huid hebben, echter in de salon blijkt dat de huid niet droog is maar vochtarm is.

Door zelf in de winkel op onderzoek uit te gaan, komt u 9 van de 10 keer met een product thuis, die net niet helemaal het resultaat geeft dan werd beweerd. Laat uw huid daarom eens analyseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes. Zo weet u of een droge huid heeft, maar misschien heeft u wel een vochtarme of vette huid? Wij hebben hier een speciaal apparaat voor, waarmee wij precies uw huid zones in kaart kunnen brengen en uw vochtgehalte kunnen opmeten.

Welke huidverzorgingsproducten zijn goed als een droge huid behandeling?
Allereerst moet u geen producten op zeepbasis gebruiken. Deze producten drogen uw huid nog meer uit. Gebruik een mild product  zoals een reinigingsmilk en -lotion (voor uw gezicht) en een douchegel die een neutrale pH-waarde (voor uw lichaam) heeft. Daarnaast adviseren wij u een peeling te gebruiken om de schilfertjes van uw huid af te scrubben, waardoor de producten die u daarna aanbrengt nog beter en dieper door uw huid kunnen worden opgenomen. Zowel de producten voor het gezicht als lichaam moeten niet alleen uit vocht inbrengende bestanddelen bestaan. Ze moeten daarnaast ook een voedende werking hebben, zodat uw huid beschermd wordt tegen weersinvloeden en weer snel in balans komt.
Ook heeft Apprenza cosmedisch instituut voedingssupplementen die uw droge huid van binnenuit aanpakken. Ons motto is behandel daar waar het echt nodig is, dat geeft het gewenste resultaat. Als aanvulling op uw normale voeding adviseren wij u onze voedingssupplementen erbij te slikken. Een mooie, stalende huid komt van binnen en van buiten!

Kan mijn huid ook veranderen in een droge huid?
Wanneer we ouder worden kan onze huid zeker veranderen in een droge huid. Een vrouw haar huid wordt dunner en droger door het verlies van het vrouwelijk hormoon: Oestrogeen. Er zijn ook veel mensen die hun huid als droog ervaren, maar toch een vette huid hebben. Ook hier geldt dat het gevoel soms droog is maar qua vetgehalte en poriën grootte de huid niet in het vakje van een droge huid horen. De huid is in plaats van droog vochtarm en vet.

Wat gebeurt er als ik mijn droge huid niet goed verzorg?
Als uw huid erg droog en schilferig is en u gebruikt nooit een dag- of nachtcrème, dan kan uw huid zo intens droog worden dat deze allereerst erg gevoelig wordt en daarna zelfs in een huid met eczeemplekken kan veranderen. De huid kan op een gegeven moment niks meer verdragen.

Chat openen
Vragen over Droge huid? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!