Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Huidproblemen » Gerstekorrels/Milia’s

Gerstekorrels/Milia’s

Wat zijn gerstekorrels/millia’s?
Dit zijn kleine wit/ gele spelde knopjes die op elke leeftijd voor kunnen komen en vooral op droge gedeelten van het gezicht. Vaak op wangen en rondom de ogen. Het zijn eigenlijk kleine talgcysten gevuld met verhoornde cellen (= dode huidcellen).Cosmetisch zijn milia’s storend en daarom worden ze door de schoonheids- specialistes van Apprenza cosmedisch instituut verwijderd tijdens een gezichtsbehandeling of u kun hiervoor ook een deelbehandeling boeken.

Hoe worden gerstekorrels/ millia’s verwijderd?
We verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat u dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte pareltje open prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd) , maar vaak ziet u er na een uurtje al niks meer van terug.

Hoe ontstaan gerstekorrels?
Gerstekorrels ontstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Het pareltje (wit knobbeltje) bestaat uit dode huidcellen en talg. Gerstekorrels kunnen wel zo groot als een doperwt worden.
Vaak is een huid die veel last heeft van gerstekorrels vochtarm.

Chat openen
Vragen over Gerstekorrels/Milia’s? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!