Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Huidproblemen » Grove poriën

Grove poriën

De een heeft alleen grove poriën op de kin en de neus, de ander over het hele gezicht. Onze poriestructuur bepaald voor een groot deel welk huidtype we hebben. Zo heeft een droge huid weinig tot geen poriën, een gecombineerde huid heeft ze op het voorhoofd, neus en kin grove poriën (T-zone) en bij de vette huid heeft het hele gezicht grove poriën.

Wat zijn grove poriën?

Grove poriën zijn kleine openingen in de huid die zichtbaar zijn.

Hoe ontstaan grove poriën?
We hebben onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de poriën dus wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg. Dit vinden we vaak niet mooi en daarom zijn er diverse behandelingen mogelijk om de grove poriën te verfijnen.

Wat is talg?
Talg is een vetachtige stof die door de talgklieren gemaakt worden.
Talg bestaat uit: Vetzuren, vetalcoholen en dode huidcellen.
De functie van talg is:
Onze huid en haren soepel te houden
Onze huid tegen bacteriën en schimmels te beschermen
Onze huid te beschermen tegen weersinvloeden en uitdroging

Wat kan ik doen om grove poriën te voorkomen?

Belangrijk voor thuis is dat u uw huid goed reinigt. Zowel de dagelijkse reiniging: reinigingsmilk of wasgel en adstringerende lotion (’s morgens en ’s avonds) is net zo belangrijk als die van de dieptereiniging d.m.v. een peeling (2x per week).
Gebruik liever geen producten die uw huid ineens te sterk laten uitdrogen, dit stimuleert juist de talgproductie, waardoor uw huid nog vetter wordt!

Chat openen
Vragen over Grove poriën? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!