Skip links

donderdag

vanaf

09:00

weer geopend!

Home » Behandelingen » Huidproblemen » Littekens

Littekens

Soms is de verleiding te groot om zelf je puistjes te lijf te gaan of er aan te gaan krabben. Helaas ontstaan er dan vaak littekens (kleine putjes) of pigmentvlekjes. Ons advies is dan ook: Niet krabben of peuteren! Dit voorkomt heel veel schade aan uw huid. Een goede behandeling en verzorging thuis is hierbij erg belangrijk.

Wanneer u hier last van heeft, bent u bij ons aan het goede adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van (acne) littekens die ontstaan tijdens de remodelleringsfase.

Hoe ontstaan littekens tijdens remodelleringsfase?
Littekens ontstaan in de remodelleringsfase, wanneer de huid zich hersteld na een huidbeschadiging als gevolg van een ongeluk, operatie of huidziekte. Als alleen de opperhuid wordt beschadigd, zullen geen littekens optreden. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans dat een litteken ontstaat in de remodelleringsfase. Littekens worden gevormd door littekenweefsel dat voor een groot gedeelte bestaat uit bindweefsel (collageen).

Littekenweefsel
Een litteken ontstaat in de zogenoemde proliferatie- en remodelleringsfase van de wond. Tijdens de proliferatiefase wordt nieuw weefsel aangemaakt, dat nodig is om het ontstane wondgat op te vullen. Nieuw bindweefsel (collageen) wordt aangemaakt voor de vorming van de nieuwe huid. Hierdoor ontstaat er een roodachtig, mogelijk verheven litteken. In de remodelleringsfase wordt dit bindweefsel (collageen) geherstructureerd. Wanneer het genezingsproces goed verloopt, zal het litteken vervlakken, de roodheid verdwijnen en het litteken uiteindelijk vervagen.

Hoe kom ik van mijn (acne) littekens af?
Stap 1. Maak een afspraak bij Apprenza cosmedisch instituut voor een vrijblijvende huidanalyse / intakegesprek
Stap 2. Volg het behandelplan en onze adviezen correct thuis op met de juiste producten voor in- en uitwendig gebruik
Stap 3. Eet gezond en drink veel water
Stap 4. Neem voldoende nachtrust

Hoeveel (acne) litteken behandelingen heb ik nodig om definitief van mijn (acne) littekens af te komen?
Helaas kunnen wij u nooit van te voren exact vertellen hoeveel behandelingen er bij u nodig zijn om definitief van uw (acne) littekens af te komen. Dat ligt namelijk aan een heleboel factoren, aan de hand van een grondige huidanalyse tijdens een geheel vrijblijvend en kosteloos intake gesprek kunnen wij u preciezer het aantal behandelingen aangeven. Thuisverzorging na de behandeling en tijdens remodelleringsfase is van essentieel belang voor een optimaal en blijvend resultaat.

Thuisverzorging bij (acne) littekens
Belangrijk is dat u uw huid op de juiste wijze reinigt en de juiste verzorgingsproducten hiervoor gebruikt. Tijdens het intakegesprek wordt u duidelijk welk soort (acne) littekens u heeft en welke behandeling geschikt is voor uw huid. We maken voor uw huid een speciaal behandelplan en u krijgt van ons diverse tips en adviezen mee zodat uw (acne) littekens snel passé zijn.

Zitten uw (acne) littekens er al langer? Dan hebben wij hier diverse behandelingen voor om de huid weer glad en egaal te maken.

Chat openen
Vragen over Littekens? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!