Skip links

zaterdag

vanaf

09:00

weer geopend!Vandaag: 09:00 t/m 17:00

Home » Behandelingen » Huidproblemen » Mannenhuid

Mannenhuid

Apprenza cosmedisch instituut behandelt niet alleen dames, maar ook heren! Uiteraard met een speciale mannen behandelingen en -verzorgingsproducten, want de huid van een man heeft weer een andere aanpak nodig als die van de vrouw.

Wat is het verschil tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid?
Een mannenhuid is 4x zo dik als dan die van de vrouw. Tevens heeft de mannenhuid een hogere PH-waarde en grotere talg- & zweetklieren. Dit zorgt ervoor dat de huid van de mannen minder snel verouderd. Maar wanneer de huid eenmaal verouderd, zijn de rimpels extra diep. Bovendien hebben mannen vaak last van ingegroeide haren.

Hoe kunt u een mannenhuid het beste verzorgen/onderhouden?
Stap 1: Scheert u elektrisch?  Dan is dit stap 1 voor u.
Stap 2: Reinig uw huid ’s morgens en ’s avonds met een wasgel of reinigingsmilk/-lotion
Stap 3:  Scheert u nat ? Dan is dit uw volgorde vanaf stap 2.
Stap 4: Verzorg uw huid rondom uw ogen met een oog crème
Stap 5: Breng op de geschoren gedeeltes een aftershavebalsem aan en op de rest van uw gezicht een dag-/ nachtcrème aan. Om ingegroeide baardharen te voorkomen en uw huidconditie op peil te houden is 2x per week een gezichtspeeling een aanrader.

Verder adviseren wij u om regelmatig uw huid te laten behandelen door een schoonheidsspecialiste.

Waarom moet een man ook naar de schoonheidsspecialiste?
Waarom zou een man niet naar de schoonheidsspecialiste gaan? U gaat toch ook naar de kapper om uw haar te laten verzorgen? Uw uiterlijk is uw visitekaartje en het geeft u bovendien zelfvertrouwen.Mensen zullen u echt niet vragen of u bij de schoonheidssalon vandaan komt. Nee ze zullen u eerder een compliment geven dat u er zo goed uitziet! Bovendien is een behandeling na een dag werken zeker ontspannend! Dus 2 vliegen in 1 klap: Ontspanning & er goed uitzien!

Uw 1e keer naar de schoonheidsspecialiste
Als u dan de afspraak heeft staan en het moment is aangebroken:
Allereerst volgt dan een kort intakegesprek waarin we uw huid analyseren en luisteren naar uw wensen. Daarna krijgt u een gezichtsbehandeling op uw huidtype en uw wensen aangepast. We sluiten de behandeling af met een aangepaste verzorging voor uw huid en wat tips voor thuis. U voelt zich daarna als herboren.

Mannen met acne
Voor de mannen die last van puistjes hebben, adviseren wij u eerst langs te komen voor een intakegesprek. (Acne behandelingen worden bij Apprenza cosmedisch instituut regelmatig vergoed door de zorgverzekeraar.)

Mannenhuid/ scheren
Veel mannen hebben problemen met scheren.
Zie ook scheerproblemen.

Chat openen
Vragen over Mannenhuid? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!