Skip links

donderdag

vanaf

09:00

weer geopend!

Home » Behandelingen » Huidproblemen » Rimpels

Rimpels

Op jonge leeftijd is onze huid stevig, soepel, elastisch en zonder rimpels. Het collageennetwerk is dan nog intact. Naar mate de jaren volgen verzwakt dit netwerk en verliest de huid haar spankracht. De eerste tekenen van veroudering komen; kleine lijntjes rond de ogen en later volgen andere rimpels.

Goed om u af te vragen is: Of de eerste rimpels wel echte rimpels zijn?
Heel vaak zijn het namelijk geen rimpels maar heeft uw huid een vochttekort.

Je hebt 2 soorten rimpels
1. Door huidveroudering en
2. Door gelaatsuitdrukkingen / mimiek (lachen, fronzen etc.)

Hoe ontstaat een rimpel?
In onze huid bevindt zich collageen bindweefsel en elastine vezels die voor de stevigheid in onze huid zorgen. Wanneer dit samen met het aantal bloedvaten en talgklieren afneemt, ontstaan er ruimte in de huid. De elasticiteit gaat eruit waardoor rimpels ontstaan. Rimpels ontstaan op plaatsen waar onze mimiek het sterkste is (bv. rondom ogen en mond en bij het fronzen van onze wenkbrauwen).  Wanneer iemand veel van de zon genoten heeft, ontstaan rimpels ook op andere plaatsen. Je krijgt dan als het ware een huidveldjesstructuur.

In de overgang verlaat het vrouwelijk hormoon ”oestrogeen” ons, waardoor de huid nog droger en dunner wordt en u dus nog meer kans heeft op rimpels en vouwen/ plooien. Vergelijk een cel met een druif. Als we jong zijn zit de cel vol vruchtvlees en is deze rond. Als we ouder worden in combinatie met misschien veel zon gaat een druif langzaam in een rozijn veranderen. Het vruchtvlees is ingedikt en de ronde structuur is verschrompeld. Het perzikhuidje is veranderd in een rozijnhuidje; met volop rimpels.

Dit willen we natuurlijk niet en daarom biedt Apprenza cosmedisch instituut uw meerdere mogelijkheden om uw huid weer in topconditie te krijgen!

Afspraak maken Contact opnemen

Resultaten van deze behandeling

Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Chat openen
Vragen over Rimpels? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!