Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Huidproblemen » Vermoeide huid en ogen

Vermoeide huid en ogen

Onder invloed van allerlei factoren kan de huid grauw, droog, dof en vaal worden. De droge huid geeft dan een vermoeide aanblik, straalt niet, tekent snel en is vaak wat verslapt.

Uw huid en ogen bepalen of je er stralend, droevig of vermoeid uitziet. Ook de tere huid rondom de ogen spelen hierbij een grote rol. Als je last hebt van branderige ogen of vermoeide ogen, kijk je een stuk minder onbevangen de wereld in. Hoe je ogen aanvoelen heeft invloed op je algehele gevoel. Niemand heeft graag droge ogen. Voldoende slaap en een gezonde leefstijl bepaalt in grote mate hoe je eruit ziet, maar je kunt extra lief voor je vermoeide huid en droge ogen zijn door ze eens lekker te verwennen. Dat kan op eenvoudige wijze door een afspraak te maken bij Apprenza cosmedisch instituut. Hier kom je af van een droge huid, vermoeide ogen en een vermoeide huid.

Oorzaken van een vermoeide huid en ogen
– veel binnen zitten en/of airconditioning
– ziekte of stress
– vochttekort
– teveel alcohol en/of roken (de bekende rokershuid!)
– ongezonde voeding of een streng dieet
– te weinig slaap
De huid heeft dan (tijdelijk) een slechte doorbloeding, gebrek aan vitamines en mist de energie om de huidfuncties goed uit te voeren. Al deze factoren hebben een zwaar effect op de droge huid, vermoeide huid en droge ogen.

Aanpak vermoeide huid en ogen
De huid is een orgaan dat door een tekort of verkeerde voeding niet goed kan presteren. Het allerbelangrijkste is dus zorgen dat de huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt; zowel van binnenuit als van buitenaf.

Van binnenuit
Zeker als de oorzaak van de doffe en vermoeide huid (ziekte, stress, roken, ongezonde voeding) niet op korte termijn op te lossen is of verdwijnt, is het raadzaam de droge huid te voorzien van extra vitamines en mineralen via voedingssupplementen.

TIP: gebruik hiervoor de Intravital van QMS medicosmetics!

Van buitenaf
Kies voor producten die de huid voorzien van nieuwe energie, die de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Zij zorgen zo voor een frisse, stralende teint en glans. Let hierbij de ondergenoemde ingrediënten. Klik hier voor een volledig bijbehorend productadvies.

·      Antioxidanten:
Zij stimuleren de aanmaak en energieopname van de huidcellen en neutraliseren vrije radicalen.

·      Fruitzuren:
Verwijderen dode huidcellen die de teint dof maken. Nieuwe cellen komen aan de oppervlakte en geven de huid een frisse uitstraling.

·      Mineralen en sporenelementen:
Zorgen dat vitamines effectief hun werk kunnen doen. Er blijkt echter vaak een tekort aan deze stoffen, waardoor de huid vermoeid raakt. In het bijzonder koper, ijzer, mangaan en/of magnesium.

·      Vetten en vocht:
De doffe huid is vaak vet- en vochtarm. Vetten ondersteunen de hydratatie, elasticiteit en het zelf herstellend vermogen van de huid. In het bijzonder olijfolie, jojoba olie, argan olie en duindoorn olie.

Wat kunt u doen aan en vermoeide huid en ogen
–       Goed en consequent reinigen (ochtend en avond): als je niet goed reinigt raakt de huid verstopt en krijgt een dof, vaal uiterlijk.
–       Exfoliëren: Scrub de huid tweemaal per week of geef je huid 1x per week een fruitzuurpeeling; vooral het laatste geeft je huid direct een zichtbare oppepper.
–       Geef de huid na de peeling een aanvullend masker dat de huid weer energie geeft.
–       Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een speciale behandeling om de huid op te peppen en een boost te geven. Als je dit ondersteunt met de juiste producten voor thuisgebruik is uw huid in no time weer glanzend en
vitaal.

Afspraak maken Contact opnemen

Resultaten van deze behandeling

Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Chat openen
Vragen over Vermoeide huid en ogen? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!