Skip links

Vandaag: 09:00 t/m 18:00
Home » Behandelingen » Specials » Injectables

Een einde aan rimpels, plooien en lijnen met injectables

Om een gezonde, stralende huid te behouden is een goede dagelijkse huidverzorging en een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste essentieel. Een gezonde huid ontkomt natuurlijk niet aan een natuurlijk huidverouderingsproces. Oppervlakkige en diepere rimpels kunnen dan worden opgevuld met speciale injecteerbare producten: injectables.

Wat zijn injectables?

Injectables zijn inspuitingen met fillers en spierontspanners om rimpels tegen te gaan. Afhankelijk van de diepte en de plaats van de rimpels wordt bepaald welk product geschikt is. De behandelingen worden uitgevoerd door cosmetisch arts Dr. Christa Stojkovic. Zij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en is lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Na haar afstuderen heeft ze zich fulltime gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie.

“De combinatie van creatief bezig zijn met oog voor schoonheid én tegelijkertijd de geneeskunde beoefenen, vind ik een enorme uitdaging. Elke behandeling voer ik uit met de grootst mogelijke precisie en zorg. Vriendelijkheid en respect staan bij mij bovenaan. Ik sta altijd open voor opvattingen van een ander, heb tijd en aandacht voor iemands wensen en bouw graag een band met mensen op. Iemand mooi maken of klachten wegnemen, of belangrijker nog: zorgen dat iemand goed in zijn of haar vel zit, dat is wat ik geweldig leuk vind. Als mensen met een lach de deur uitgaan, kan mijn dag niet meer stuk.”

Wat voor soorten injectables zijn er?

De behandeling van rimpels, plooien en lijnen in het gelaat is afhankelijk van de oorzaak en de plaats van het probleem. Er zijn vaak meerdere behandelmogelijkheden met verschillende uitgangspunten. Soms biedt een combinatie van behandelingen het beste resultaat.

Rimpels kunnen drie oorzaken hebben die elk om een andere behandeling vragen:

 1. Rimpels als gevolg van volumeverlies
  Rimpels en plooien kunnen het gevolg zijn van vermindering van onderhuids vetweefsel en dunner worden van de huid, in combinatie met een verlies aan stevigheid door verlies aan steunvezels (collageen). Dit is de meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van rimpels in de onderste helft van het gelaat: neus-lippen plooi (tussen neusvleugel en mondhoek) en in de wangen en rondom de bovenlip en in de onderkaak (zogenaamde marionetlijnen).Hier is behandeling met een filler mogelijk. Er zijn diverse middelen, die vaak ook de vorming van collageen stimuleren. Bij de keuze voor een middel of een combinatie van middelen spelen een aantal factoren een rol. Er zijn fillers met een tijdelijk effect en fillers met een blijvend effect en er zijn middelen met een direct resultaat en middelen waarbij het resultaat geleidelijk komt na enkele behandelingen. In overleg met de arts wordt een keuze voor een middel gemaakt; het gebruik van tijdelijke middelen heeft gezien de veiligheid de voorkeur.
 1. Rimpels als gevolg van overmatig spiergebruik
  Veel rimpels worden veroorzaakt door de actieve werking van spieren onder de huid. Zo ontstaan bijvoorbeeld frons-, voorhoofds- en lachrimpels door werking van de voorhoofds-spieren en spieren rondom de ogen. De behandeling met injectables bestaat uit het verminderen van de spieractiviteit door een injectie. Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten waardoor de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt geblokkeerd. Bij een juiste behandeling verdwijnen binnen enkele dagen de rimpels, terwijl de dosering zo gekozen wordt dat je toch nog ‘normaal’ kunt lachen en bewegen. De behandeling is vooral geschikt voor de bovenste helft van het gelaat.De voordelen zijn een snel resultaat, met een maximaal effect na 1 tot 2 weken. De behandeling is verder niet zichtbaar, niet ingrijpend en er zijn nauwelijks bijwerkingen, ook niet op lange termijn. Een (herhaalde) behandeling voorkomt veroudering van de huid (met rimpelvorming als gevolg). De nadelen zijn dat het resultaat tijdelijk is waardoor de behandeling om de 4 tot 6 maanden herhaald moet worden. Bij herhaalde toediening wordt de periode tussen de behandelingen steeds langer. Soms is bij diepe plooien een combinatie met een vulmiddel noodzakelijk.
 1. Rimpels als gevolg van verlies van elasticiteit
  Bij een ernstig verlies van elasticiteit kan alleen een operatie (facelift) uitkomst bieden.
  Als er sprake is van een minder ernstig elasticiteitsverlies kan een behandeling met een stof die de aanmaak van elastische vezels stimuleert een zeer mooi resultaat geven.Door volumeverlies kunnen ook de lippen smaller worden, wat kan leiden tot fijne lijntjes rondom de mond. Met diverse injectables is het mogelijk om dit volumeverlies te corrigeren. Meestal gaat het hierbij om een lip-contourbehandeling: de vulling vindt plaats op de overgang van het lippenrood van boven- en onderlip. Dit laat de lippen er voller en daardoor jeugdiger uitzien. Een totale lipopvulling is ook mogelijk als de lippen erg dun zijn.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

Je bent te allen tijde welkom voor een vrijblijvend en kosteloos advies over injectables. Tijdens het adviesgesprek worden je wensen besproken, kijkt dokter Stojkovic nauwkeurig naar je gelaat en geeft zij een eerlijk en deskundig advies. Je wordt daarbij uitgebreid geïnformeerd over mogelijkheden die er zijn, het te verwachten resultaat, eventuele risico’s, de eventuele herstelperiode en te gebruiken hoeveelheden en daarbij behorende kosten. Tijdens het adviesgesprek kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Je wordt daarbij niet alleen nauwkeurig geïnformeerd, maar je krijgt ook alle informatie over injectables uitgebreid mee op papier.

Een behandeladvies is ook afhankelijk van je gezondheid, leeftijd en eventuele eerdere behandelingen. Daarom wordt er voor de volledigheid van te voren gevraagd een korte medische vragenlijst in te vullen waarin zulke zaken in kaart worden gebracht.

Tijdens het gesprek heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen. Maar mocht je thuiskomen en toch onverhoopt nog vragen of onduidelijkheden hebben, dan kun je ons uiteraard altijd bellen. Je bepaalt zelf of je tot een behandeling met injectables overgaat. Het belangrijkste is dat je een goed en vertrouwd gevoel hebt en je een weloverwogen beslissing maakt.

Wat zijn de resultaten van injectables?

De resultaten na de verschillende behandelingen zijn:

 • Minder rimpels, plooien en lijnen
 • Bij een behandeling met een injectie: een snel resultaat, met een maximaal effect na 1 tot 2 weken, niet ingrijpend en nauwelijks bijwerkingen
 • Gecorrigeerd volumeverlies: vollere en jeugdigere lippen
Chat openen
Vragen over Injectables? Wij staan voor je klaar 👋 Stuur ons een berichtje via WhatsApp!