Skip links

Heeft u last van een gevoelige huid? Wij geven u 5 oorzaken van een gevoelige huid

Heeft u last van een gevoelige huid?
Wij geven u 5 oorzaken van een gevoelige huid

Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen die zeggen dat hun huid zo gevoelig is, herkent u zichzelf hierin? En heeft u ook vaak last van roodheid, jeuk, een branderig gevoel en een snel geïrriteerde huid?

Bij de typering ‘’gevoelige huid’’ kunt u onderscheid maken tussen een gevoelige huid en een gevoelige geworden huid!

Een gevoelige huid (huidtype) is genetisch bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur. Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normalen huid, waardoor deze huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf.

Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. Er zijn diverse factoren die de huid gevoelig kunnen maken, zoals klimaat, een onderliggende huidaandoening, verkeerd productgebruik, stress en/of leefstijl.

Hoewel een gevoelige en gevoelig geworden huid van elkaar verschillen, zijn de symptomen ervan vrijwel hetzelfde: roodheid, jeuk, een branderig gevoel en een snel geïrriteerde huid.

gevoelige huid

5 oorzaken van een gevoelige huid

 1. Omgevingsfactoren
  Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in uw (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën kunnen de huid gevoeliger maken.
 2. Verkeerd productgebruik
  Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat uw huid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen  zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.
 3. Leefstijl
  Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbariere uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritaties.
 4. Dehydratatie
  Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrierefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.TIP: Gebruik de Intravital Plus om uw huid en cellen van binnenuit te beschermen tegen invloeden van buiten af.
 5. Huidaandoeningen
  Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.

Onze tips voor een gevoelige huid:

Vernix Caseosa van Pascaud

Repair 3 complex van QMS

MED set van QMS

Intravital Plus van QMS

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!