Skip links

7 tips voor een goed gereinigde huid tijdens carnaval

7 tips voor een goed gereinigde huid tijdens carnaval

De carnaval staat weer voor de deur. Het feest waar de dagen in het teken staan van verkleden, schminken, ouwehoeren, feesten, gezellig samen gek doen en alcohol nuttigen. Tijdens deze feestdagen is de aandacht voor de huid doorgaans wat minder. Dit is in vele opzichten erg jammer. Carnaval is namelijk best intensief voor de huid: weinig slaap, veel alcohol, weinig water, schmink, veel make-up en de afwisseling van warmte (binnen) en kou (buiten), maken de huid kwetsbaar. Goede reiniging en verzorging van de huid is daarom echt een pre. Ga je geen carnaval vieren maar skiën en après-skiën? Lees dan ook ons blog: 5 tips voor uw huid tijdens de wintersport.

 

Waarom reinigen van de huid?

Om het feest der feesten goed door te komen, is het van belang op de juiste momenten aandacht voor uw huid te hebben. Na een avond feestvieren is uw huid vies. Voor het slapen gaan, wassen we vaak wel onze handen maar vergeten we ons gezicht, armen en nek. Met als gevolg dat we het vuil en de viezigheid van een dag carnaval nog op onze huid hebben tijdens het slapen en ook weer op onze kussen smeren.

In het gunstigste geval halen we wel snel een natte washand over onze neus en smeren lekker een nachtcrème in. Dit is echt zonde, want tijdens het slapen probeert de huid, die overdag opgelopen schade, te repareren. Hoe goed denkt u dat de huid in deze situatie verzorgd is? Hoeveel nut denkt u dat uw crème in deze situatie heeft? Het niet of onvoldoende reinigen van de huid na een dag of avond carnaval vieren is funest voor uw huid. Uw huid wordt grauw, de poriën verstoppen, de huid wordt vettiger en er ontstaan puisten, pukkels en vlekken.

 

7 Tips voor een goede reiniging

Om uw huid tijdens de carnaval goed te verzorgen, heeft u  in de eerste plaats een goede reiniging nodig. Een reiniging die huidvetten en vuil verwijdert en ervoor zorgt dat kalk, chloor en andere mineralen verwijderd worden van onze huid. Hierbij 5 huidverzorging tips om de carnaval goed door te komen.

 

Tip 1

Was uw handen na een dag / avond carnavallen alvorens u uw gezicht gaat reinigen.
Gebruik hiervoor lauwwarm water. Te warm water droogt de huid namelijk uit.

 

Tip 2.

Haal uw schmink en make-up van uw gezicht met een goede reinigingsmilk, reinigingsgel, reinigingscrème en lotion afgestemd op uw huidtype en let op zonder parfum, alcohol, minerale oliën en paraffine, Lees hierover ook onze blog “Weet u wat u op uw huid smeert en wat de ingrediënten doen?  Masseer het reinigingsproduct goed in en neem het grondig af. U kunt hiervoor bijvoorbeeld de volgende producten gebruiken:

cellular-gentle-eye-make-up-remover-van-la-colline

 

Tip 3.

Gebruik voor het reinigen van de ogen een speciale oogmake-up remover.
U kunt hiervoor de Cellular Gentle Eye-Make-up Remover van La Colline voor gebruiken.

 

Tip 4.

Na het reinigen adviseren wij een herstellende nachtcrème aan te brengen afgestemd op uw huidtype en huidbehoefte. Klik op onderstaand merk, voor alle dag en nachtcremes van uw merk:

water

 

Tip 5.

Drink voor het slapen gaan minimaal 1 glas water. Dit is enerzijds goed voor uw eventuele kater maar is ook goed om het vochtpeil in de huid in balans te houden.

 

Tip 6.

Na het carnavalsfeest is het goed om uw huid een uitgebreide herstelbehandeling te geven in ons instituut en gebruik thuis hiervoor bijvoorbeeld een fijne peeling, hiermee verwijdert u de dode huidcellen en worden werkstoffen van de dagcrème beter opgenomen in de huid. Klik op onderstaand merk, voor de peeling van uw merk:

 

Tip 7.

81-1Om de huid extra te verzorgen en te laten ontspannen adviseren wij tevens om na de carnavalsperiode gebruik te maken van een masker na de peeling, laat het masker 10 tot 15 minuten inwerken of breng het dun aan en ga er mee slapen. Klik op onderstaand merk, voor het masker van uw merk:

 

 

ALLAAF!!!!!!!

 

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!