Skip links

9 Feiten en fabels over acne

9 Feiten en fabels over acne

Een van de meest voorkomende huidaandoeningen is acne: vroeg of laat krijgt bijna iedereen wel eens met ‘jeugdpuistjes’ te maken. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden over. Wij vertellen u een aantal feiten en fabels over acne.

Acne krijg je door slechte hygiëne
FABEL
Hoe vaak je je wast, maakt bij acne niets uit. De oorzaak is namelijk een ontsteking van de haar-talgfollikel – het haarzakje met de talgklieren zeg maar. Die ontsteking ontstaat onder invloed van verschillende factoren. Zo speelt de aanwezigheid van ontstekingsstoffen en van een bacterie, de propionibacterium acnes, een rol. Net als overdreven talgafscheiding onder invloed van hormonen. Vandaar dat pubers vaak last hebben van jeugdpuistjes. Tot slot is er ook een probleem met de afvoergang van de haar-talgfollikel. Die vernauwt, waardoor je een opstopping krijgt en zich een mee-eter vormt. Let vooral ook op dat je niet overmatig en te veel gaat reinigen want dit is ook absoluut niet goed.

Aan acne kun je niets doen
FABEL
Bij Apprenza cosmedisch instituut hebben wij verschillende behandelingen en producten gespecialiseerd om acne te bestrijden en voorkomen. Welke aanpak geschikt is, hangt af van het stadium van de aandoening. Dit kan van een milde tot een wat zwaardere aanpak zijn. Wij informeren u hier graag bij.

Alleen pubers hebben last van ‘jeugdpuistjes’
FABEL
Het klopt dat acne vooral voorkomt bij pubers. Zij hebben het meest last van hormonale schommelingen, en het zijn juist die hormonen die een invloed hebben op de talgklieren. Toch krijgt 15 % van de bevolking tussen het 20ste en 40ste levensjaar nog te maken met acne.’

De pil helpt tegen acne
FEIT
Afhankelijk van hun samenstelling kunnen sommige anticonceptiepillen inderdaad acne doen verminderen. Heb je veel last van de aandoening en neem je de pil, vraag dan aan je arts om een type voor te schrijven dat het probleem tegengaat.

Chocolade vermijd je beter
FABEL
Er is tot nog toe geen sluitend wetenschappelijk bewijs gevonden voor de relatie tussen acne en welk voedingsmiddel dan ook, al is er op dit moment weer discussie over. Daarom is het nog wat vroeg om definitieve uitspraken te doen.

Stress speelt een rol
FEIT
Tussen stress en acne is er wel degelijk een relatie. Stress heeft een invloed op ontstekingen, en bij acne gaat het uiteindelijk om een ontsteking van de haar-talgfollikel. Tijdens de examenperiode zullen jongeren dus meer last ondervinden van het probleem.

Puistjes mag je voorzichtig uitknijpen
FABELacnee
‘Mee-eters kan je op een zachte manier verwijderen, maar puistjes mag je nooit uitduwen. Anders dring je de etter niet alleen naar boven, maar ook naar beneden. Zo krijg je een ontsteking in de diepte en ontstaan littekens. Laat dit daarom bij ons in het instituut behandelen en ga er niet zelf aan knijpen om het niet nog erger te maken.

Zonnen helpt
FABEL
Een zonnebad zal je probleem tijdelijk wel verlichten, maar op lange termijn werkt zonnen contraproductief. Door de blootstelling aan de UV-stralen verdikt je huid, waardoor je poriën verstopt raken en de acne later weer heviger dan ooit opduikt. Strikt genomen zou je je zelfs beter zo goed mogelijk beschermen tegen de zon met een geschikt product voor een acne-gevoelige huid.

Acne komt alleen voor op je gezicht
FABEL
Alle talgrijke, vette zones zijn gevoelig voor acne. Dat is inderdaad in de eerste plaats het gezicht, en dan vooral je voorhoofd. Maar ook op je rug, hals, borst, bovenarmen en schouders kun je last krijgen van puistjes.
Doen

image019Vermijd elke vorm van stress.

image019Wees geduldig: acne verdwijnt niet na twee weken.

image019Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij ons in het instituut. Wij kunnen je adviseren, behandelen en begeleiden.

image019Bouw je behandeling langzaam op, anders bestaat de kans dat je huid geïrriteerd raakt. Overdrijf ook niet met reinigende gels.

image019Laat acne tijdig bij ons bekijken en behandelen om littekens te voorkomen.

image019Gebruik de juiste producten voor jouw huid, laat je door ons adviseren wat het beste is voor jouw huid en probleem. Gebruik bv de acne productlijn van Dr. Murad. Succes gegarandeerd. Bekijk HIER de producten
…….van Dr. Murad.

image019Volg een 3 wekelijkse kuur van de Biopeeling van Neoderma bij ons in het instituut. Lees er HIER alles over.

 

Niet doen

kruisjeDuw puisten zelf nooit uit.

kruisjeGebruik geen producten met alcohol erin, deze drogen uit en hiermee krijg je een visueel cirkeltje.

kruisjeNeem geen zware zalven en pillen van de dermatoloog, deze brengen ook de gezonde huid schade toe, op korte
…..termijn werkt het vaak wel, maar de huid wordt erg uitgedroogd en van zodra je stopt kan het probleem zich
…..weer snel verergeren.

kruisjeProbeer je acne niet te camoufleren onder een dikke laag make-up, want dan verstop je de poriën. Gebruik
…..niet-comedogene make-up, die de poriën niet verstopt. Perfect is de make-up van Youngblood hiervoor
…..geschikt. Make-up op natuurlijke minerale basis. Bekijk HIER de producten van Youngblood.

 

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!