Skip links

Begaat u wel eens een huidzonde?

Begaat u wel eens een huidzonde?

U kunt nog zulke werkzame huidverzorgingsproducten gebruiken, als u vergeet om goed voor uzelf te zorgen, doet u het effect van al die spullen al snel teniet. Zeven gewoonten waarvan u in 2017 (maar liever nog in 2016) beter afscheid kunt nemen als u mooi en gezond oud wilt worden.

1. Stress
Ook stress doet u huid niet veel goed. In tijden van stress stijgt de hoeveelheid stresshormoon (cortisol) in het lichaam, waardoor u puistjes kunt krijgen. Daarbij leidt een chronisch verhoogde cortisolspiegel tot een verslechterde barrièrefunctie van de huid. Hierdoor kan er meer vocht ontsnappen en wordt de huid langzaam droog en dof. Ook kan de huid gaan irriteren, ontsteken of rood worden. Chronische (langdurige) stress veroorzaakt bovendien nog eens een versnelde huidveroudering. Simpelweg doordat het lichaam door de stijging van cortisol stoffen aanmaakt die het collageen in de huid kapotmaken. Genoeg redenen om het nu eindelijk eens lekker rustig aan te doen!

2. Roken
Iedereen weet hoe slecht roken voor uw gezondheid is, maar veel mensen realiseren zich niet wat roken met de huid doet. Wij kunnen u verzekeren dat wij direct aan iemands huid kunnen zien of hij of zij rookt! Door roken vermindert de doorbloeding van de huid en wordt de laag dode huidcellen dikker, waardoor het gezicht er grauwer en valer gaat uitzien. Ook de huid onder de ogen wordt door de verminderde doorbloeding donkerder van kleur. En dan veroorzaakt roken ook nog eens rimpels; niet alleen de bekende groefjes rond de mond, maar ook in de rest van het gezicht. Door roken verliest de huid namelijk collageen en elastine, waardoor rokers sneller diepere rimpels krijgen. Verder pleegt roken een flinke aanslag op de voorraad antioxidanten in de huid.

3. Teveel snelle suikers
Van suikers krijgt u rimpels. Het gaat dan met name om ‘snelle suikers’. Heel simpel samengevat zetten die suikers zich vast op het collageen en elastine in de huid, waardoor dit beschadigt.
Uit onderzoeken weten we dat suiker ook acne kan verergeren. Teveel gebakjes, witbrood, snoep en chocolade verhogen de insulinespiegel. Hierdoor worden er meer androgenen aangemaakt en daar krijgt u weer een verhoogde talgproductie en dus puistjes.

slapen4. Onvoldoende slaap
Ook te weinig slaap zorgt voor een verhoging van het hormoon cortisol. Daarbij vermindert weinig slaap de aanmaak van melatonine en dit hormoon helpt de huid nu juist te herstellen en nieuw collageen aan te maken. Het is een super krachtig antioxidant. Probeer dan ook voldoende nachtrust te pakken. En laat uw huid tot rust komen.

5. Overmatig alcoholgebruik
Af en toe een wijntje is niet erg. Maar regelmatig (te diep) in het glaasje kijken, is zeker voor mensen met rosacea niet aan te raden. Alcohol heeft een vaatverwijdend effect en dat is nou net wat u niet wilt als u al van die blozende wangen hebt. En wist u dat het drinken van een glaasje alcohol al direct invloed heeft op het aantal antioxidanten in de huid? Een van de gevolgen daarvan is dat de huid zich minder goed kan beschermen tegen de zon.

6. Onbeschermd zonnen
zonnenNegentig procent van de huidverouderingsverschijnselen wordt veroorzaakt door zonnestraling. Wilt u mooi oud worden, gebruik dan een zonnebrandcrème. Al jaren adviseren wij om dit dagelijks te doen, ook op bewolkte dagen en in de wintermaanden. Uv-A-straling gaat namelijk dwars door wolken en glas, en kan dus het hele jaar door uw huid verouderen. En als u nog niet overtuigd was, recent onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van een SPF 30 zelfs bestaande huidveroudering vermindert. Smeren dus!

7. Blootstelling aan luchtvervuiling
De zevende huidzonde is uw huid blootstellen aan luchtvervuiling. Luchtvervuiling (in de vorm van fijnstofdeeltjes) zorgt voor het ontstaan van vrije radicalen en ontstekingsfactoren in de huid. Ook wordt vervuiling in verband gebracht met collageenafbraak, pigmentvorming en een veranderde talgproductie. Bij mensen met huidziekten kan luchtvervuiling bovendien zorgen voor een verhoogde gevoeligheid. Mooi oud worden? Bescherm de huid dan niet alleen tegen de schadelijke straling van de zon, maar ook tegen vervuiling. Vooral als u in ‘de stad’ woont.

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!