Skip links

Bevatten uw cosmetica producten ook conserveermiddelen? Let dan goed op!

Bevatten uw cosmetica producten ook conserveermiddelen?

Let dan goed op!

Heeft u wel eens achterop uw potjes crème gekeken wat voor ingrediënten er allemaal in zitten en nog beter weet u ook wat die ingrediënten wel of niet doen voor uw huid?

Er is namelijk een flinke toename aan allergieën geconstateerd door conserveermiddelen; zoals Parabenen e.d. De laatste jaren neemt het aantal gevallen van contactallergie voor conserveermiddelen snel toe. Vooral nieuwe conserveermiddelen die gebruikt worden in de cosmetica-industrie, waaronder methylisothiazolinone (MI) en methyldibromoglutaronitrile (MDGN), zorgen voor een grote toename van contactallergie. Dat blijkt uit onderzoek dat in september is gepubliceerd in het tijdschrift Contact Dermatitis 2015.

cosmetica

Conserveermiddelen worden gebruikt om een product langer houdbaar te maken door deze te beschermen tegen besmetting door bacteriën en schimmels.
De studiepopulatie omvatte 32.138 patiënten met eczeem die tussen 1985 en 2013 onderzocht zijn en een plaktest hadden ondergaan. In die periode nam het voorkomen van contactallergie significant toe van 6,7 procent in 1985 tot 11,8 procent in 2013. Onderzoekers wijten dit onder meer aan de introductie van nieuwe conserveermiddelen zoals methylisothiazolinone en methyldibromoglutaronitrile. Deze stoffen zijn door de cosmetica-industrie onvoldoende getest op hun potentie een allergische reactie op te roepen en zijn te snel in producten toegelaten. De cosmetica-industrie heeft de risico’s op contactallergie zwaar onderschat, concluderen de onderzoekers. Zij zijn van mening dat de cosmetica-industrie haar verantwoordelijkheid moet nemen en snel met vervangende conserveermiddelen moet komen die geen allergische reactie uitlokken.

Gelukkig voor u zijn al onze huid en make-up producten conserveermiddelvrij en bevatten dus ook niet de bovenstaande middelen!

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!