Skip links

De 12 meest gestelde vragen over microdermabrasie.

De 12 meest gestelde vragen over microdermabrasie.

Wat weet u van microdermabrasie? Zou het voor u geschikt zijn? Wij vertellen u in deze blog meer over microdermabrasie.

 

1. Wat is microdermabrasie in het kort?
Microdermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlaag van de opperhuid doormiddel van speciale kristallen en een vacuümtechniek. Om het simpel te zeggen: een peeling voor de huid, maar dan met een apparaat, waardoor het nog intensiever gemaakt kan worden.

 

2. Hoe werkt microdermabrasie?
Via een speciale vacuümtechniek met steriele microkristallen worden er laagjes oude en dode huidcellen weg gehaald. De gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen worden opgezogen. De productie van collageen en elastine in de huid wordt gestimuleerd en nieuwe jongen cellen worden zichtbaar. Het is momenteel de meest populaire techniek voor huidverjonging vanwege haar eenvoud, effectiviteit en volledige afwezigheid van bijwerkingen. Het is een mechanische peeling die veel huidvriendelijker en nauwkeuriger te regelen is dan alle andere vormen van peeling.

 

3. Wat doet microdermabrasie?

–          De dode huidcellen worden verwijderd.

–          De doorbloeding wordt gestimuleerd.

–          De huid wordt geactiveerd om collageen en elastine vezels aan te maken.

–          De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd.

–          De poriën worden minder grof.

–          Pigmentvlekken vervagen.

–          Fijne lijntjes en rimpeltjes vervagen.

–          De huid wordt gladder en egaler en ziet er stralend uit.

 

4. Is microdermabrasie geschikt voor u?
Ja, microdermabrasie is voor iedereen geschikt! Voor zowel mannen als vrouwen.
Het apparaat kan zo afgesteld worden dat we er ook de meest gevoelige huiden mee kunnen behandelen. In het bijzonder is de microdermabrasie geschikt als u het volgende wenst:

–          Huidverjonging

–          Rimpels

–          Bevordert de aanmaak van elastine en collageen

–          Verwijdert de dode huidcellen

–          Onzuivere huiden187

–          Huidveroudering

–          Werkt tegen pigmentstoringen

–          Egaliseert de huidskleur

–          Acne littekens

–          Zonneschade

–          Rokershuiden

–          Grove poriën

–          Grove huidstructuur

–          Futloze vermoeide huiden

–          Tegen donkere kringen en verslapping

–          Maakt de door de zon beschadigde huid beter

–          Vermindert fijne lijntjes en rimpels

–          Verbetert de bloedcirculatie

–          Maakt de huid gladder

 

5. Wat gebeurt er tijdens een microdermabrasie behandeling?
Na het verwijderen van eventuele make-up wordt uw huid gereinigd met producten die op uw huid zijn afgestemd. Uw huid wordt goed droog gemaakt en de behandeling gaat van start.

Het microdermabrasie handstuk wordt op uw huid geplaatst en de kristallen worden op het huidoppervlak geprojecteerd. Dankzij de snelheid en schurende eigenschappen, verwijderen de kristallen voorzichtig lag voor laag de bovenste huidlagen.

Gebruikte kristallen en losgelaten huiddeeltjes worden direct weggezogen door de vacuüm zuiger van het apparaat. U merkt dit direct aan de huid, deze zal zacht aanvoelen en straat frisheid uit. Onregelmatigheden worden direct gecorrigeerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

 

6. Werkt microdermabrasie ook op rimpels en fijne lijntjes?
Ja zeker! Door regelmatig een microdermabrasie behandeling uit te voeren, verwijdert u gecontroleerd de dode huidcellen, waardoor een stralende en jongere huid tevoorschijn komt.
Daarnaast zorgt u ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine in de huid gestimuleerd wordt.

 

7. Helpt een microdermabrasie behandeling mij ook als ik een droge, zonbeschadigde huid met een ongelijke pigmentatie heb?
Ja. Wanneer uw huid wordt blootgesteld aan overmatig zonlicht, zal uw huid hierop reageren en dikker worden om de onderliggende huidlagen te beschermen. Dit kan resulteren in een droge en ruwe huid. Als u hier last van heeft, adviseren wij u om kuur te doen, waarbij we opeenvolgende microdermabrasie behandelingen te onder gaan.

 

8. Kan microdermabrasie ook gebruikt worden bij mijn donkere huid?
Ja, dit kan zeker! Microdermbrasie is geschikt voor ALLE huidskleuren en u zonder problemen behandelen.

 

9. Is microdermabrasie ook geschikt als u acne of een probleemhuid heeft?
Ja! Acne ontstaat door een overmatige productie van talg, hormonale activiteit en/of verstopping van de poriën. Dode huidcellen hopen zich op, waardoor er verstoppingen en comedonen ontstaan.
Een regelmatige microdermabrasie behandeling zal helpen om de dode huidcellen te verwijderen, blokkades te voorkomen en poriën te zuiveren. Ook de dikke, ruwe textuur van uw huid wordt verfijnd.

 

10. Hoe snel mag en kan u resultaat verwachten?
Na 1 behandeling is het resultaat al goed zichtbaar. Wanneer u een kuur ondergaat, maken wij vooraf en nadien van de kuur een foto, deze leggen uw huidverbetering zichtbaar vast!

 

11. Hoe vaak kan u een microdermabrasie behandeling ondergaan?
Wij maken een advies op maat voor u en kunnen u in deze blog niet precies zeggen hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Voorafgaand aan een behandeling doen wij daarom een uitgebreide intake en huidanalyse.

U kunt een microdermabrasie behandeling aan iedere behandeling toevoegen als extra optie. U kunt kiezen voor een losse behandeling, maar wilt u snel resultaat? Dan adviseren wij u microdermabrasie in kuurverband, dat wil zeggen 6 behandelingen in 6 weken. Na een kuur is het belangrijk om de huid te onderhouden, zodat de resultaten zichtbaar blijven, dit doet u 1 x per 4 tot 6 weken.

 

12. Microdermabrasie bij uw behandeling?
U kunt microdermabrasie bij al uw behandelingen toevoegen als extra optie.
Ook hebben wij een aantal behandelingen waar de microdermabrasie al in de behandeling verwerkt zit. In de volgende behandelingen zit de microdermabrasie:

 –          MicroSkinPolish

–          Apprenza’s anti-aging treatment

–          Apprenza’s V.I.P. anti-aging treatment

 

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!