Skip links

De 13 meest gestelde vragen over vetbevriezing

De 13 meest gestelde vragen over vetbevriezing

1. Wat is vetbevriezen?

Cryolipolyse of vetbevriezing is gebaseerd op jarenlang intensief wetenschappelijk onderzoek door Dr. D. Manstein en Dr. R. Rox Anderson van de Harvard Medical School naar het koelen van vetcellen op een precieze en constante temperatuur. Ze ontdekten dat gekoelde vetcellen hierdoor krimpen en het lichaam verlaten via de natuurlijke weg. Met Cryolipolyse worden de vetcellen definitief vernietigd zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

 

2. Hoe lang duurt een behandeling?

Gemiddeld duurt een behandeling 60 minuten. Meestal wordt het vetweefsel in 50 minuten effectief gekoeld. Het apparaat heeft twee handstukken, die beide tegelijkertijd aangesloten kunnen worden. Je kunt dus twee zijdes tegelijk laten behandelen. Tijdens de behandeling kun je ontspannen en iets voor jezelf doen, zoals een boek lezen of je smartphone/tablet gebruiken. Als voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaatsvindt, zal de afspraak in totaal 90 minuten duren.

 

3. Hoe voelt de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt daarna gericht gekoeld, dit zal in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen de eerste 10 minuten van de behandeling verdwijnen en overgaan in een gevoelloosheid. Veel mensen gaan tijdens de sessie een boek lezen, internetten of een dutje doen.

 

4. Kan ik meerdere behandelingen op één dag ondergaan?

Ja, dat is geen probleem. Sommige mensen vinden het prettig om een dubbele afspraak in te plannen, dus een behandeling van twee uur.

De behandeling bestaat dan wel uit twee verschillende zones. Je mag namelijk niet direct een tweede behandeling in hetzelfde gebied ondergaan, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de vetcellen op te ruimen (minimaal twee maanden).

5. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken. Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

 

6. Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van de behandeling?

Na de behandeling vindt een geleidelijke vermindering van de dikte van de vetlaag plaats. De eerste veranderingen zijn meestal zichtbaar na 6 tot 8 weken. De meest zichtbare resultaten na 3 maanden. Je lichaam zal tot vier maanden na de procedure doorgaan met het op een natuurlijke wijze afvoeren van de behandelde vetcellen. Na de behandeling gebruik je thuis het Slimming Serum dat speciaal voor de nazorg na deze behandeling is ontwikkeld. Voor een duurzaam resultaat let u ook na het afronden van de behandelkuur op een gezonde leefstijl.

 

7. Wat zijn de kosten van een behandeling?

Helaas kunnen wij zo geen prijzen doorgeven, daar iedere klant andere behoeftes heeft. De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid vet en het aantal benodigde behandelkoppen. Wij gaan door middel van een uitgebreide gratis intake en adviessessie samen naar de mogelijkheden en wensen kijken en met je bespreken en aan de hand daarvan kunnen wij ook aangeven wat de prijs hiervoor is.

 

8. Moet ik een speciaal dieet volgen?

Je hoeft geen dieet te volgen, maar het is voor een duurzaam resultaat wel belangrijk dat je niet structureel meer calorieën binnen krijgt dan het lichaam nodig heeft. Veel mensen voelen zich na hun behandeling extra gemotiveerd om goed voor zichzelf te zorgen en zo een gezonde leefstijl te handhaven.

 

De druk van het zuigen van de vacuüm behandelkop kan een trekkend of knijpend gevoel veroorzaken. De eerste minuten kunt u daarbij een gevoel van intense kou ervaren. Deze sensaties verdwijnen snel, aangezien de kou een verdovende werking heeft.

Na de behandeling kun je direct alles weer ondernemen. Op de behandelde plaats(en) is tijdelijk zwelling, jeuk, tintelingen, gevoelloosheid, gevoeligheid bij aanraking, blauwe plekken of roodheid mogelijk. Alle verschijnselen verdwijnen binnen twee weken weer vanzelf.

 

De behandeling is geen oplossing voor obesitas / overgewicht. Onze specialist zal in de voorafgaande intake beoordelen of je geschikt bent voor de behandeling.

Heb je veel overgewicht en vindt je het moeilijk om uw leefstijl te veranderen? Of wil je weten wat hiervoor een goede methode is? Maak eens een afspraak bij ons voor ondersteuning op dit gebied. Als je je overgewicht bent kwijtgeraakt kun je bij ons terecht voor het ‘shapen’.

 

11. Hoe verwerkt het lichaam de vetcellen en kunnen ze nog terugkomen?

Als de vetcellen volgens onze Cryolipolyse behandeling zijn gekoeld dan zullen ze afsterven. In de periode na de behandeling zal het lichaam de vetcellen op de natuurlijke manier verwerken en afvoeren. Eenmaal weg, dan komen ze niet meer terug. Krijg je structureel meer calorieën binnen dan het lichaam nodig heeft, dan kunnen de resterende vetcellen zich verder vullen en delen, zodat nieuwe vetcellen ontstaan.

 

12. Welke zones van het lichaam kunnen behandeld worden?

De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen en armen.

 

13. Hoe komt het dat er zoveel aanbieders zijn voor Cryolipolyse? Zijn alle behandelingen hetzelfde?

Cryolipolyse laat vetcellen verdwijnen door selectieve extreme koeling. Dat is wetenschappelijk onderzocht en bewezen aan de Harvard Medical School. De Cryolipolyse behandeling met de Nederlandse MedCos Body-wizard heeft maar één vervelende bijwerking: bedrijven die misbruik maken van de populariteit van de behandeling. Met misleidende informatie en slimme marketingcampagnes bieden bedrijven soms tegen extreem lage prijzen een behandeling aan die lijkt op de behandeling met de Body-wizard. Ze claimen dat hun apparaat dezelfde resultaten geeft. Een imitatieapparaat koelt echter alleen de huid. Dat wil dus niet zeggen dat hierdoor Cryolipolyse (vernietiging van vetcellen d.m.v. bevriezing) plaatsvindt. Is de MedCos Body-wizard dan het enige goede apparaat? Er is zeker nog een ander goed apparaat op de markt. Bedrijven die behandelingen aanbieden met de beste apparaten zullen dat altijd vermelden in hun folders, op websites en in reclame-uitingen. Is dat niet het geval, dan weet je eigenlijk al genoeg.

 

[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!