Skip links

De 14 meest gestelde vragen over permanente make-up

De 14 meest gestelde vragen over permanente make-up

Vindt u het ook zo vervelend dat uw make-up uitloopt en u het zelf niet elke dag mooi kunt tekenen? Wat houdt permanente make-up precies in? Is het echt permanent? Wordt het net zoals een tatoeage aangebracht? Lees snel verder, want wij vertellen u alles over permanente make-up!

 

1. Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid.
Te vergelijken met een tatoeage, maar permanente make-up gaat minder diep in de huid.

 

2. Doet het pijn?

Nee. Permanent make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden met crèmes en vloeistoffen kan het gevoel tot een minimum beperkt worden zonder dat er een spuit gezet hoeft te worden.

 

3. In welke laag van de huid zit permanente make-up?

De laag onder de opperhuid heet de lederhuid, boven in deze huidlaag wordt de permanente make-up gepigmenteerd.

 

4. Hoe wordt permanente make-up ingebracht?

Permanente make-up wordt ingebracht met dunne naaldjes. Er zijn verschillende naaldjes verkrijgbaar, en zijn er verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten.
Zo kunt u een scherpe lijn tekenen, schaduw maken of natuurlijke haartjes tekenen.

 

5. Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. U krijgt hierbij een uitgebreid intake gesprek en de vorm en kleur worden gekozen. Dan volgt de behandeling. Eerste behandeling duurt ongeveer 1 a 2 uur, de tweede en evt. derde behandeling ongeveer 1 uur. De 2e en evt. 3e behandeling zijn incl. bij de prijs.

 

6. Waar moet u rekening mee houden als u naar de behandeling kom?

Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol, drugs of aspirine in te nemen, deze verdunnen het bloed. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt hierdoor moeilijker.

 

7. Is permanente make-up voor iedereen geschikt?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en oud.

 

8. Tijdens het intake gesprek zullen er vragen gesteld worden over uw gezondheid.

Er zijn een paar redenen om evt. geen permanente make-up te ondergaan:

  • Diabetes patiënt
  • Indien u vaak een koortslip heeft (voor de lipliner)
  • Indien u snel keloidvorming heeft (overmatig littekenweefsel)

 

9. Is de behandeling na 1 keer klaar?

Nee. U wordt gemiddeld 2 a 3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder. De kleur zal na 3 a 4 dagen vervagen.

 

10. Hoe moet u uw huid behandelen na de permanente make-up?

U krijgt een thuisverzorgingsadvies mee naar huis samen met een nabehandelingscreme, deze zal de huid verzachten en sneller genezen. De huid zal de lichaamsvreemde stof (het pigment) na 3 a 4 dagen gaan afstoten uit de huid, het is uit den boze om aan de korstjes te komen! Doet u dit wel dan kunt u het pigment los trekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en u kunt een infectie veroorzaken. De eerste week na de behandeling mag u ook niet: zonnen, in chloor water zwemmen of in de sauna. Door o.a. de warmte heeft de huid meer moeite met genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

 

11. Hoe lang houdt permanente make-up?

Hangt van verschillende dingen af, zoals de kleur, dikte en plaats, maar gemiddeld rond de 3 a 6 jaar, in deze jaren gaat de permante make-up vervagen, door dit te verkomen, kunt u om de zoveel jaar de permanente make-up laten opfrissen en bijwerken enz.. Door overmatig zongebruik of intensieve peelingen kan het pigment ook eerder vervagen.

 

12. Kan u alles doen met permanente make-up?

Ja! Permanente make-up is juist de uitkomst als u veel sport of op vakantie gaat. Of u nu transpireert, een duik in het zwembad neemt, of onder de douche vandaan komt, u ziet er altijd goed uit! Iedere ochtend stralend en verzorgd uit bed stappen, tijdbesparing!

 

13. Kan u de volgende dag gewoon weer werken?

Jazeker, de ene persoon heeft er meer last van dan de ander, maar door de verdoving is de behandeling zo goed als gevoelloos, u kunt na de uitwerking van de verdoving, een wat schuurderig gevoel hebben en evt. een wat opgezette huid, welke u met een coolpad kunt verzachten en kalmeren.

 

14. Als u het niet mooi vindt, wat dan?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt onze permanente make-up specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=rn208dw2Fh0″ width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]

 

[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!