Skip links

De 3 meest voorkomende fouten die bij een vochtarme huid worden gemaakt

De 3 meest voorkomende fouten die bij een vochtarme huid worden gemaakt

Bijna iedere nieuwe klant in mijn salon heeft een vochtarme huid. Ik denk dat dit wel eens het meest voorkomende probleem van een huid is.
Vocht inbrengende crèmes werken wel of niet?
Wanneer ik bij de huiddiagnose een vochtarme huid constateer krijg ik tevens vaak de reactie: ik heb toch echt vocht inbrengende crèmes gesmeerd.
En daar wordt dan meteen de eerste fout gemaakt, we kunnen absoluut geen vocht in de huid smeren!
Denk je eens in wanneer de huid water doorlaat wat er zou gebeuren als we in bad stappen of in de regen lopen?
(Vaak is een beetje logisch nadenken al voldoende om een hele serie van al die aangekochte producten al in de prullenbak te doen belanden. Maar daar kom ik een andere keer op terug.)
Er zijn WEL de vochtbindende ingrediënten, die er voor zorgen dat het vocht welke al in onze huid aanwezig is vastgehouden wordt.
Hyaluronzuur en collageen zijn daar een goed voorbeeld van.
Mineralen oliën in crèmes
De 2e fout die vaak gemaakt wordt is het gebruik van minerale oliën op de huid.
( vaseline, parafine, petrolatum. lanoline etc)
Deze zorgen er inderdaad voor dat het vocht niet uit de huid kan want je smeert het DICHT. En daar gaan we dan de fout in! Want er kan NIKS meer uit ( afvalstoffen!) maar ook NIKS meer in. De vetbalans van de huid zal ook helemaal verstoord raken en de huid zal uiteindelijk nog meer problemen gaan vertonen.
Een crème met minerale oliën als grondstof zal zeker verlichting geven bij een droge, vetarme en vochtarme huid. Maar het pakt de oorzaak niet aan, je “verstopt” het probleem juist. En denk eens aan al die dode huidcellen die vastgeplakt blijven op je huid terwijl ze los moeten laten….
Veel water drinken
De 3e fout die gemaakt wordt is dat de meesten denken dat ze bij het drinken van veel water het vochttekort aan kunnen vullen.
Helaas is dit een fabeltje. Begrijp me niet verkeerd,
natuurlijk is het zeker gezond om veel water te drinken, hierbij worden de afvalstoffen van de huid ook beter afgevoerd.
Het water bereikt echter die bovenste 5 huidlagen die essentieel zijn voor een gezonde basis NIET!!!
Onder die bovenste 5 lagen zit een soort barrière van de huid, die dit vocht niet doorlaat.
En hier hebben alle salons die met !QMS Medicosmetics werken gelukkig wel een oplossing voor!!!
Namelijk het ALGEN MODELLAGEMASKER.
Hoe werkt het?algenmoddelage
Het algen modellagemasker geeft een osmotische druk, het vocht wat bovenin onze huid zit (10%) wordt naar onder gedrukt, maar het vocht wat onder die barrière laag zit (maar liefst 70%!!!) wordt juist door die laag omhoog getrokken, zodat het op de plek beland waar we het willen hebben! En nu kunnen we ervoor zorgen dat dit vocht vastgehouden wordt met het collageen (dat bindt zich aan vocht) dat we in onze behandeling en producten voor thuis gebruiken! Daarom wordt dit masker standaard in elke behandeling van !QMS toegepast, want zonder goede vochtbalans hebben we geen sterke fundering van de huid. (waarom dit eens per 4 -6 weken herhaald moet worden leg ik in en andere blog uit) Wanneer de basis niet in balans is, is er helemaal geen balans en kunnen we ook niet anti-agend of huid verbeterend werken. Eerst moet het vocht en vet in balans zijn.

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!