Skip links

De 5 meest gestelde vragen over hyaluronzuur

De 5 meest gestelde vragen over hyaluronzuur

Hyaluronzuur, wat is het? Wat is er zo bijzonder aan dit ingrediënt? Hoe werkt het? In deze blog behandelen wij de 5 meest gestelde vragen over hyaluronzuur.

 

1. Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Deze stof komt overal in ons lichaam voor, ook in de huid. In de huid komt het onder andere voor in het bindweefsel, ook speelt het een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht in de huid, wat een belangrijke rol speelt bij hydratatie en het volume van de huid.

 

2. Wat gebeurt er bij afname van hyaluronzuur?

Naarmate dat we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. De huid wordt minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Gelukkig kunnen we met de juiste producten de aanmaak van hyaluronzuur weer stimuleren en kunnen we het terug in de huid brengen.

 

3. Hoe krijgen we hyaluronzuur terug in de huid?

Doordat hyaluronzuur zo goed is in het vasthouden van vocht, kan het fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen. U vindt de stof dan ook in de producten van La Colline en Dr. Murad. In de Moisture Boost productlijn van La Colline wordt zelfs gewerkt met 3 verschillende grootte van molecule hyaluronzuur, hierdoor wordt het niet alleen terug gebracht in de huid, maar wordt de fibroblast in de huid gestimuleerd om zelf weer hyaluronzuur aan te gaan maken.

Het is niet alleen te vinden in producten, ook kan het worden gebruikt in een behandeling bij onze cosmetisch arts. Doormiddel van een injectie met hyaluronzuur kan er voor gezorgd worden dat bepaalde plekken in het gelaat tijdelijk meer volume krijgen, hierdoor worden rimpels ‘’opgevuld’’. Dit is echter tijdelijk, de stof wordt uiteindelijk weer door uw huid afgebroken, daarom zijn herhaal behandelingen een must.

 

4. Is hyaluronzuur geschikt voor alle huidtype?

Ja, het is namelijk een lichaamseigenstof en wordt dus direct herkent en opgenomen door de huid. Om hyaluronzuur op zijn best te laten werken zijn er echter meerdere ingrediënten nodig in een product, deze zorgen ervoor dat het vocht niet kan ontsnappen uit de huid.

 

5. Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

  • Stevigere, vollere en gladdere huid
  • Sterke huid barrière
  • Goede hydratatie
  • Vult fijne lijntjes en rimpeltjes op
  • Meer volume in de huid
  • Stimuleert de aanmaak van collageen

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!