Skip links

De zonfactor: zonfeitjes op een rij

De zonfactor: zonfeitjes op een rij.

Weet je nog hoe het zit met UV-A, UV-B, bruin worden, verbranden en zonbescherming? Met de eerste tropische dagen in het vooruitzicht frissen we je factorkennis even op.

Filters
Er zijn chemische en minerale zonnefilters. Chemische filters absorberen de UV-straling en trekken snel in. Nadeel is dat ze de huid kunnen irriteren en snel worden afgebroken door de zon. Minerale filters weerkaatsen de zonnestralen en trekken niet in de huid, de kans op irritaties is daarom klein. Nadeel: ze zijn dikker en vetter, en laten een witte waas achter op de huid. Veel zonnebrandproducten combineren beide filters.

A of B?
De zon geeft diverse soorten straling af, maar UV-A en UV-B zijn de boosdoeners. Wat is precies het effect van deze twee soorten straling?

UV-A STRALING:

UV-B STRALING:

De zonfactor1

Zelfbruiner
Een zelfbruiner geeft je op een veilige manier een kleurtje, maar dit beschermt de huid niet!

Veilig bruinen tips
Bouw de zonuren per dag geleidelijk op.

Zoek ’s middags tussen twaalf en drie uur de schaduw op.

Gebruik met name de eerst dagen een hoge beschermingsfactor. Minimaal spf 30.

Gebruik ook een beschermingsfactor als je de stad in gaat, een terrasje pakt of een stukje gaat fietsen.

Een zonnebrandcrème is geen vrijbrief om de hele dag in de zon te liggen.

Smeer je na een dagje zon in met een verkoelend en verzorgend after sun product.

Voor de huid is er geen verschil tussen UV-straling uit de zonnebank en die van de echte zon. Voor beide geldt: niet te vaak, niet te veel, niet te lang.

Feit of fabel?
Hoe langer de huid erover doet om bruin te worden, hoe langer de kleur blijft.

Waar! Met een hoge beschermingsfactor word je iets langzamer bruin, maar wel mooier, egaler en langer.

Met een hoge beschermingsfactor zit ik altijd goed.
Niet waar! Het SPF-getal dat op het product staat, slaat alleen op de bescherming tegen UV-B en gaat niet over UV-A straling. Kijk op de verpakking of er een cirkel met daarin het woord UV-A, AAA of +++ staat.

Om bruin te worden, moet je eerst verbranden.
Niet waar! Een verbrande huid gaat vervellen in plaats van bruin worden. Bovendien is verbranden niet alleen pijnlijk, maar ook schadelijk voor de huid.

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!