Skip links

Is een speciale oog crème wel of niet nodig? Zin of onzin?

Is een speciale oog crème wel of niet nodig? Zin of onzin?

Heeft u last van rimpeltjes, kraaienpootjes, wallen of kringen? En gebruikt u hier een speciale oog crème voor?
Bijna elk huidverzorgingsmerk heeft wel een oogcrème in het assortiment.
Maar is een oogcrème wel echt nodig, of is het allemaal onzin?

Er is veel discussie over het gebruik van een aparte oogcrème en het nut ervan, maar de huid rondom de ogen is anders dan die van de wangen. De huid hier is dunner, gevoeliger en moet anders behandeld worden. Vandaar dat hier de huid ook andere verzorging en producten nodig heeft.
Ook kan een product hier speciaal werken op wallen, kringen, rimpeltjes en kraaienpootjes en zelfs de huid wat strak, glad trekken en liften.

De huid rondom de ogen is ook vele malen gevoeliger en hierdoor zijn vaak een gewone dag en nacht crème te rijk en te vol en kunnen de werkstoffen onder de ogen niet goed worden opgenomen of bevatten deze cremers bepaalde werkstoffen die irritaties kunnen geven aan de huid rondom de ogen, zoals bv Vit A / Retinol.

oogproducten

De huid rondom de ogen is tevens ook het gedeelte van het gezicht waar de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn. Fijne lijntjes zijn meestal een kwestie van vochttekort. De huid onder de ogen is snel droog. Door een vocht inbrengende oogcrème te gebruiken kunt u deze fijne lijntjes onder uw ogen relatief makkelijk wegsmeren.”
Na een korte nacht, kan een verkoelende oogcrème dan weer wonderen doen. “Cafeïne werkt ook vocht afdrijvend en als die op de ingrediëntenlijst van uw oogcrème staat kan hij voor een vermindering van de zogenoemde ‘puffy eyes’ zorgen.”

Doordat de huid rondom de ogen dus veel dunner en gevoeliger is is deze hier ook extra gevoelig voor UV straling. Gebruik daarom altijd ook rondom de ogen een goede SPF.
Ook het dragen van een zonnebril kan huidverslapping voorkomen.

Tegen sommige problemen is trouwens geen enkele oogcrème opgewassen: Vetweefsel onder de ogen kan ook voor wallen zorgen. Dit probleem kan u niet wegsmeren. Dan is er maar één ding wat echt effect heeft en dat is een onderooglidcorrectie.

TIP: Wij adviseren onze klanten ook altijd om de oog crème op en rondom de mond en lippen aan te brengen!

Wij hebben een aantal van onze beste oogproducten voor u op een rijtje gezet, klik op het onderstaande merk voor een goed oogproduct van dat merk:

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!