Skip links

Moet ik me tijdens de wintersport ook insmeren met een zonnebeschermingsfactor?

Moet ik me tijdens de wintersport ook insmeren met een beschermingsfactor?

Ja, absoluut!

Zeker in de bergen moet u uw gezicht goed insmeren, daar hier de zonkracht vaak wel 2 x hoger is dan in ons eigen land. Dit komt doordat op grote hoogte de UV straling tot wel 30% hoger is dan op zeeniveau. Ook weerkaatst de witte sneeuw ruim 80% van de zonnestralen waardoor de straling sterker wordt. In de bergen is de lucht ook veel schoner waardoor de UV straling minder tegen gehouden wordt. Verder bent u in deze periode vaak veel meer buiten waardoor de gezichtshuid meer wordt bloot gesteld aan UV straling. De meeste mensen gaan in de wintermaanden naar skioorden op vakantie waardoor de gezichtshuid de zon nog niet gewend is; de huid is hierdoor nog relatief dun en weinig gepigmenteerd. Juist dan is uw huid extra gevoelig voor verbranding en hierdoor DNA schade.

wintersport

Tot slot:

Vergeet ook niet dat zonnekracht helemaal niks te maken heeft met de temperatuur buiten en dat als het koud buiten is de zonnekracht toch hoog kan zijn. De zon kan op een heldere koude dag niet zo krachtig zijn dan op een  warme zomer dag.

Conclusie en ons advies:

skienSmeer uw huid ook op uw wintersport vakantie om de 2 uur in met een hoge beschermingsfactor (factor 30 of 50) of een sunblock.

Wij hebben alvast een aantal producten voor uw huid geselecteerd zodat u zich hier niet meer mee bezig hoeft te houden en heerlijk kunt genieten van uw wintersport vakantie!

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!