Skip links

Vet bevriezen, wat is dat?

Vet bevriezen, wat is dat?

Vetcellen bevriezen, ook wel cryolipolyse genoemd.
Wat is vet bevriezen? En hoe werkt het? Wij vertellen u er alles over.

 

Hoe werkt vet bevriezing?

Voor een vet bevriezingsbehandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek welke op Harvard Universiteit is ontwikkeld. Vet bevriezing kent dus zijn oorsprong in Harvard, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen zeer gevoelig zijn voor de kou. Door de vetcellen gecontroleerd gedurende 50 minuten te koelen, wordt er gezorgd dat de vetcellen kristalliseren en van vorm veranderen. Hierdoor worden ze na de behandeling afgebroken en binnen een aantal weken verlaten ze het lichaam op een natuurlijke manier het lichaam, dat wil zeggen via de nieren en urine. Zo wordt de vetlaag in het lichaam met tot wel 20% verminderd. Dit proces neemt ongeveer 8 tot 12 weken in beslag. Hierdoor is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het unieke is dat er geen operatie en/of verdoving nodig is om toch 25% tot 35% van de vetcellen te verliezen. Het wordt ook wel het vriendelijke zusje van liposuctie genoemd.

 

Afvallen door vet te bevriezen

De ene grootse belofte na de andere. Maar is deze methode wel effectief in het bestrijden van vet? Voor deze behandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek. Zoals eerder gezegd werd deze techniek is op Harvard University ontwikkeld door een team van dermatoloog Dr. Dieter Manstein. Manstein kwam er achter dat vetcellen bijzonder gevoelig zijn voor kou. In een aantal onderzoeken paste hij lokaal grote kou toe op vetcellen. De vetcellen werden naar verloop van tijd op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken en vervolgens door het lichaam geëlimineerd.

 

Werkt het echt?

De vraag is alleen: werkt het echt?
Wetenschappelijk onderzoek (gemeten sinds 2007) toont aan dat er met vetbevriezen de contouren zichtbaar gaan verbeteren en dat ongewenst vet verwijdert kan worden wat met sporten of diëten niet lukt.

Belangrijk is wel dat je niet ”te dik” bent. In dat geval is het advies om eerst op dieet te gaan. Eventueel kun je dan later alsnog een behandeling overwegen.

Daarnaast zijn er ook een aantal namaak apparaten op de markt. Goedkoop is duurkoop. Wanneer je min 6 a 10 keer om de 2 weken terug moet komen en de behandeling maar 30 min duurt werk je op caviatatie, dan wordt er tijdelijk op de contour verbetering gewerkt maar worden de vetcellen niet bevroren en ook niet blijvend afgevoerd en is dit dus maar van tijdelijke duur. Wij hebben meer dan 1 jaar onderzoek naar gedaan en deze techniek is geen cryolipolyse maar cavitatie waarbij op de langere termijn geen garantie en geen blijvend resultaat gaat zijn. Zorg ervoor dat je behandeld wordt door een geregistreerd specialist. Dan weet je zeker dat je goed zit.

 

Doet de behandeling pijn?

De behandeling is vrijwel pijnloos. Het te behandelen vet wordt in een kopstuk vacuüm gezogen. Dit voelt niet prettig aan, maar doet geen pijn. Tijdens de behandeling wordt de huid door de kou op een natuurlijke manier verdoofd.

Ook de massage na afloop doet geen pijn. Na 50 minuten wordt het kopstuk van de huid gehaald en wordt de bevroren huid pijnloos los gemasseerd. Er bestaat een (kleine) kans dat je na afloop een blauwe plek krijgt, mits je hier gevoelig voor bent.

 

De veiligheid

De behandeling is absoluut veilig. Het feit dat het een non-invasieve behandeling is, oftewel: niet operatief, is er bijna geen enkel risico op complicaties. Zorg er wel voor dat je wordt behandeld door een officieel geregistreerde specialist.

 

[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!