Skip links

Vet verwijderen zonder operatie

Vet verwijderen zonder operatie

Vetcellen bevriezen, ook wel cryolipolyse genoemd.
Voor een vet bevriezingsbehandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek welke op Harvard Universiteit is ontwikkeld. Vet bevriezing kent dus zijn oorsprong in Harvard, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen zeer gevoelig zijn voor de kou. Door kou toe te passen op vetcellen worden ze op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken. Deze afgebroken vetcellen worden dan door het lichaam geëlimineerd. Zo wordt de vetlaag in het lichaam met tot wel 25%-35% verminderd.

 

Hoe gaat de cryolipolyse behandeling in zijn werk?

Het behandelplan
Tijdens de eerste (gratis) intake bepaalt onze specialist of het vetbevriezingsprogramma voor u geschikt is. Cryolipolyse behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en spieren liggen. Cryolipolyse is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met onze specialist stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op uw lichaam behandeld kunnen worden met het vetbevriezingsprgramma en wat de kosten hiervan zullen zijn.

 

1. Aanbrengen van de applicator

Voorafgaand aan de behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift.  Hierna plaatsen we een speciaal doekje met werkstoffen op de huid. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (bevriezen) begint. Tijdens de behandeling kunt u gerust een tijdschrift lezen, uw mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

 

2. Koelen van de vetcellen

Gedurende 50 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -8. Na 50 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben, dit verdwijnt van zelf weer.

3. Natuurlijke afvoer van vetcellen

Na de vetbevriezingsbehandeling worden de vetcellen door het lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8-12 weken na de behandeling op een natuurlijke manier opgeruimd en afgevoerd door het lichaam. Hier in verschilt cryolipolyse van liposuctie, waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug!

 

4. Zichtbaar resultaat

Minimaal 8 weken na de eerste behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft de huid ook de mogelijkheid zich met de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

 

5. Wennen aan je nieuwe look

Tijdens de controle afspraak gaan we samen de resultaten bespreken en kunnen we je de voor en na foto’s laten zien.

 

 

[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!