Skip links

Waarom is het nodig om onze huid goed te reinigen?

Waarom is het nodig om onze huid goed te reinigen?

Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam bezit. Dat gezegd, lijkt het duidelijk dat het van groot belang is deze goed te verzorgen. Met “verzorgen” denken de meeste mensen aan wassen, crème en zonnebrand maar échte verzorging begint met reinigen. Onze huid wordt namelijk zowel overdag als ‘s nachts aan vuil bloot gesteld. Onze dag beginnen we vaak met een douche, en in het douche water zitten zouten, kalk en zelfs chloor (Ja, óók in Nederlands en Belgisch drinkwater zit chloor!). Al deze bijproducten blijven op onze huid achter na het douchen. Helaas maakt water alleen onze huid niet vrij van natuurlijke vetten en – zonder een goede reiniging – blijven deze dus óók achter, waarna we ze vervolgens vastzetten met een dagcrème. Ik zeg altijd maar heel simpel haren wassen, tanden poetsen, de afwas doen, dat doen we ook niet alleen met water, we hebben hier een product voor nodig. Als we eenmaal klaar zijn met ons ochtendritueel, gaan we de deur uit, en wordt onze huid geconfronteerd met nieuwe vijanden: uitlaatgassen, ozon, zonlicht, airconditioning en nog honderdduizend dingen meer. Als we ’s avonds naar bed gaan hebben we vervolgens al deze narigheid nog op onze huid.

We halen een natte washand (water) over onze neus en smeren lekker een nachtcrème op, die vervolgens al die vergaarde rommel ook nog eens lekker vastzet op onze huid. Tijdens de slaap probeert de huid die overdag opgelopen schade te repareren, en tijdens deze herstel operatie komen ook weer natuurlijke afvalstoffen vrij in de vorm van huid-eigen vetten. De volgende ochtend begint deze hele cirkel weer van voren af aan. Hoe goed denkt u dat de huid in deze situatie beschermd en verzorgd is? Hoeveel nut denkt u dat uw crème in deze situatie heeft?

Gebruikt u al uw huidverzorgingsproducten wel in de juiste volgordeEen verzorgde huid begint met een goede reiniging. Om onze huid goed te verzorgen hebben we in de eerste plaats een goede reiniging nodig. Een reiniging die de huid-eigen vetten verwijdert, een reiniging die ervoor zorgt dat kalk, chloor en andere mineralen verwijderd worden van onze huid. Kortom, een reiniging die écht reinigt. In de volgende stappen wordt duidelijk wat we met een goede reiniging bedoelen. Houdt er ook rekening mee dat een product dat u bij een drogist koopt zelden zo effectief zal zijn als een product dat u in gespecialiseerde schoonheidssalons kunt kopen. Bovendien betaalt u indirect méér bij de drogist, omdat u meer van het product nodig hebt en het vaak niet effectief genoeg is. Ook bevatten deze producten vaak Occlusieve ingrediënten. Graag wil ik ook vermelden dat huidverzorging die u thuis kunt gebruiken NOOIT pijn mag doen, het kan tintelen maar hevig prikken is echt niet goed en de huid mag nadien ook niet droog en trekkerig aanvoelen. De volgende producten gebruikt u voor een dagelijkse reiniging: Reinigingsmelk, -gel, -crème, fashwash, lotion of tonic.

Cleanser, milk of face wash
Het reinigen van uw huid staat aan de basis van alles. Zowel ’s ochtends als ’s avonds zult u uw huid moeten schoonmaken met een cleanser, milk of face wash. Door uw huid twee keer per dag te reinigen, voorkomt u een doffe teint, verwijdert u goed make-up, zweet, talg en vuil en hierdoor zorgt u er tegelijkertijd voor dat alle andere huidverzorgingsproducten beter opgenomen kunnen worden in de huid.

Wij hebben een aantal goede reinigingsproducten voor u op een rijtje gezet, klik op het onderstaande merk voor een goede reiniging van dat merk:

  1. La Colline
  2. Pascaud
  3. QMS

blog-3

Tonic of lotion
Daarna gebruikt u nog 2 x daags een tonic of lotion op de huid, deze brengt u een aantal druppeltjes op een watje aan en zorgt ervoor dat de laatste restjes vuil van de huid gehaald worden en hersteld de PH waarde van de huid.

Wij hebben een aantal goede producten voor u op een rijtje gezet, klik op het onderstaande merk voor een goed product van dat merk:

  1. La Colline 
  2. Pascaud 
  3. QMS

Peeling of scrub
Naast de dagelijkse reiniging is het goed om, afhankelijk van uw huidtype 1 a 2 x per week, bij voorkeur in de avond een peeling, scrub of exfoliant te gebruiken, na dat u de eerste 2 stappen van de reiniging heeft gedaan. U haalt hiermee goed de dode huidcellen van de huid en stimuleert de celvernieuwing en celdeling. De huid wordt gladder, zachter en egaler en krijgt een mooie teint. Wij hebben een aantal goede producten voor u op een rijtje gezet, klik op het onderstaande merk voor een goed van dat merk:

  1. La Colline
  2. Pascaud
  3. QMS

Een goed gereinigde huid is de 1e stap van de basis van onze huidverzorging en hierdoor kunnen de werkstoffen uit al onze andere producten beter worden opgenomen in onze huid!

…………………………………………

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!