Skip links

Waarom is sporten in de buitenlucht goed voor uw huid?

Waarom is sporten in de buitenlucht goed voor uw huid?

Sport u ook elke week? En zo ja; waarom sport u?
De meeste mensen zullen antwoorden: ‘voor een betere conditie, een slank figuur, een strakker lijf’. Maar weinig mensen zullen zeggen: ‘Voor een betere huid’. En toch schijnt regelmatige en intensieve lichaamsbeweging zoals joggen, aerobics, hardlopen, schaatsen of roeien (om maar een paar activiteiten te noemen) een positieve invloed op de huid te hebben.

Waarom is sporten in de buitenlucht goed voor uw huid

Een betere bloedcirculatie
Eigenlijk is het allemaal heel logisch. Onze huid, dat weet iedereen, is het grootste orgaan van ons lichaam. Als we sporten, heeft ook dit orgaan daar natuurlijk baat bij. Om te beginnen stimuleert sporten de bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Bovendien worden afvalstoffen beter afgevoerd. Misschien denkt u bij dit proces aan het tegengaan of verminderen van cellulitis (en daar heeft u ook gelijk in), maar er is meer…..

Een zuiverdere huid
Zo zou sporten ook het huidoppervlak, met name de gezichtshuid, verbeteren vanwege de verbeterde bloedcirculatie maar ook vanwege de transpiratie die tijdens het sporten op gang wordt gebracht. Je zou kunnen zeggen dat de transpiratiedruppeltjes opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten duwen. Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien. Er wordt zelfs wel gezegd dat regelmatig sporten helpt om een acne huid te verbeteren.

Een betere omgeving voor de huidcellen om in te functioneren
Een andere positieve bijwerking van regelmatig sporten is  dat u door regelmatig en met een bepaalde intensiteit te bewegen een gunstige omgeving voor uw huid creëert om collageen aan te maken. Iedereen weet inmiddels dat de collageenaanmaak in de loop der jaren afneemt. En iedereen weet ook dat dat met de vorming van rimpels gepaard gaat. Sport u regelmatig dan brengt u uw huid in ieder geval in een optimale conditie en zullen de huidcellen beter hun werk kunnen doen.

Ontspannen gezichtspieren
Sporten werkt ontspannend. Natuurlijk, u spant uw spieren aan maar daarna ontspant u ze ook weer. Het aanspannen en ontspannen zorgt aan het einde van de training voor een ontspannen en relaxed (lees: moe maar voldaan) gevoel. Dit geldt niet alleen voor uw lichaamsspieren maar ook voor uw gezichtspieren. U bent meer ontspannen en ook uw gezichtsspieren staan minder ‘strak’. Kraaienpootjes en expressielijnen verzachten.

train like a beast, look like a beauty

Tot slot een paar tips

  • Zorg ervoor dat uw huid schoon is als u gaat sporten. Verwijder u make-up. Door de transpiratie zouden de poriën, als de huid niet schoon is, wel eens kunnen verstoppen en dan bereikt u het tegenovergestelde effect.
  • Vindt u het vervelend om helemaal zonder make-up te sporten, ga dan voor mascara en een vleugje lippenstift.
  • Geef uw huid na het sporten de tijd om af te koelen.
  • Verwen uw gezichtshuid en uw lichaamshuid na het douchen met een vocht inbrengende crème.
  • Drink tijdens en na het sporten voldoende water.
  • Wilt u zich na het sporten weer opmaken, accentueer uw gezonde en blozende gezicht dan eens met een zachte crème blush die u op de jukbeenderen aanbrengt. Een beetje mascara, een vleugje lippenstift. U heeft er nog nooit zo goed, blozend en jong, uitgezien.

N.a.v. van deze blog nodigen wij u (evt. samen met een introducee) graag uit voor een gratis proefles van onze beauty bootcamp!

Lees hier alles over onze wekelijkse Apprenza’s beauty bootcamp

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!