Skip links

Wat is een (goede) reiniging? Gebruikt u wel de juiste?

Wat is een (goede) reiniging? Gebruikt u wel de juiste?

Er zijn zoveel soorten reinigingsproducten, maar wat is een reiniging nu precies? Wat doet het? Waar moet u op letten? En heeft u wel de juiste voor uw huid?

Goed reinigen is een essentiële stap in uw huidverzorgingsregime en wij zien helaas oneindig veel problemen bij mensen die hun huid te vaak of met verkeerde producten reinigen. Vergelijk het maar met het wassen van kleding, hoewel het ene kledingstuk als nieuw uit de wasmachine komt, kan een ander kledingstuk na een wasbeurt op 40 graden linea recta de prullenbak in. De kunst is om erachter te komen of uw huid lijkt op dat zijden bloesje of meer overeenkomsten heeft met een jeans. Als u dan nog kunt achterhalen waar “de vlekken” door veroorzaakt zijn, heeft u grote kans dat uw dagelijkse wasbeurt de huid mooier en sterker maakt.

 

Een goed gereinigde huid heeft als kenmerken dat:stralende-huid
image019De huid straalt

image019

Is goed gehydrateerd

image019

De kans op verstopte poriën en puistjes is klein

 

Een slecht (of overmatig) gereinigde huid heeft als kenmerken dat:onrustige-huid

kruisje

De huid zal er dof uitzien

kruisjeDroog aanvoelen

kruisjeOf juist erg vet en onrustig uitzien

 

Niet alleen maakt u door overmatig reinigen de barrièrefunctie van de huid stuk, maar u verwijdert ook allerlei bacteriën die de huid juist gezond houden. De balans tussen te veel en te weinig reinigen luistert nauw. Optimale verzorging van de huid begint met een cleanser. Hieronder staat uitgelegd wat een reiniging is en wat het doet.

 
Waarom een reiniging?
Gebruik van een reiniging is DE belangrijkste stap.

Gedurende de dag en nacht stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maakt u dit niet schoon, dan zal de huid er dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en u loopt meer kans op het krijgen van puistjes. Ook de werkzame stoffen van alle producten die u nadien gebruikt zullen beter doordringen in een gereinigde huid.

De ideale reiniging reinigt de huid goed, zonder de barrièrefunctie van de huid te verstoren. Deze barrièrefunctie is het ‘harnas’ van de huid. Deze verstoort u makkelijk met een te agressieve reiniging . Dit gebeurt helaas bij een groot gedeelte van de verkrijgbare reinigingsproducten. Een milde reiniging zonder irriterende stoffen is gek genoeg schaars.

wassen-met-waterWaarom is je gezicht wassen met enkel water niet voldoende?
Water lost vet deeltjes niet goed genoeg op (denk aan afwassen met lauw water zonder afwasmiddel, tanden poetsen zonder tandpasta, haren wassen zonder shampoo, handen wassen zonder zeep).

Verstopping van de talgklieren kan dan toenemen. Ook kunt u met alleen water make-up resten niet verwijderen.

Wat zit er niet in een goede reiniging?
Het is erg moeilijk een goede reiniging te vinden, maar wel erg belangrijk. Een reiniging die niet geschikt is voor uw huid of die te agressief is, is een garantie voor problemen en dat heeft effect op alle volgende stappen en producten die u nog aanbrengt.

Aan een reiniging hoeven geen actieve stoffen zoals bijvoorbeeld antioxidanten toegevoegd te worden. Deze stoffen worden direct weer van de huid afgespoeld en kunnen bij het wassen van het gezicht de ogen irriteren. Zonde van het geld dus.

Vermijd irriterende ingrediënten. Dit zijn onder andere parfums, kleurstoffen en andere irriterende ingrediënten als Sodium lauryl sulfaat en alcohol. Ook sommige plantaardige bestanddelen kunnen irriterend werken. Zelfs kort contact kan al voor problemen van de huid zorgen.

Gebruik altijd een wateroplosbare reiniging . Dit betekent dat u deze na het wassen ook weer afspoelt met water. Reinigingsproducten die u met een watje gebruikt laten resten achter en zorgen voor problemen.

Een reiniging gebruikt u zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Bij het reinigen heeft u slechts een kleine hoeveelheid reinigingsproduct nodig. Gebruik vooral niet teveel: dit geeft mogelijk voor problemen en geeft geen beter resultaat.

Gebruik altijd lauw water om uw huid mee af te spoelen; dit is rustiger voor uw huid dan koud of warm water.

Voordat u uw gezicht wast, dient u eerst uw oog make-up te verwijderen speciale make-up remover, zoals bijv. de Cellular Gentle Eye-Make-up Remover van La Colline.

cellular-gentle-eye-make-up-remover-van-la-colline

Als u uw haar gaat wassen, doe dit dan eerst en gebruik daarna de cleanser. In veel shampoos zitten stoffen die de huid kunnen irriteren en die wilt u zo snel mogelijk van uw huid af hebben.

 

Samenvattend is een goede cleanser:

  1. De basis van alles
  2. Water oplosbaar (moet dus met water afgespoeld worden)
  3. Vrij van irriterende stoffen als parfum, kleurstoffen, alcohol en desinfecterende stoffen
  4. Mild (vrij van agressieve schoonmaakmiddelen)
  5. Weinig van nodig

 

Wij hebben een aantal goede reinigingsproducten voor u op een rijtje gezet, klik op het onderstaande merk voor een goede reiniging van dat merk:

  1. La Colline 
  2. Pascaud 
  3. QMS

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!