Skip links

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Herkent u zich hierin: Na het drinken van een heerlijk glaasje wijn of bij een pittig gekruid gerecht krijgt u opeens knal rode wangen. U stoort zich aan die rode wangen en het spinnenweb aan adertjes op uw gezicht. Couperose of rosacea zijn huidaandoeningen die veel mensen treft en ze het leven zuur maakt.

Wat is het verschil tussen Couperose of Rosacea?
Couperose kenmerkt zich als een huidtype, meestal droog/vochtarm tot gevoelig met een zwak vasculair(vaat) stelstel. Mede oorzaak van het uitbreiden van de couperose is het verslappen van het bindweefsel wat met de loop der jaren toeneemt. Couperose (telegangiëctasie) is een aangeboren zwakheid van de vaatjes die zichtbaar is als roodheid rond de neus en wangen, maar ook naar de hals en het decolleté kunnen uitbreiden, veroorzaakt door “verwijde vaatjes”. Op een afstand ziet dit er uit als “de gezonde blos” echter dichtbij of onder de loeplamp ziet men daadwerkelijk kleine adertjes door de huid schemeren. Dit geeft ook aan dat we in dit geval met een dunne huid te maken hebben, die gevoeliger zal reageren op prikkels dan een dikkere huid. Ook een dikke huid kan te maken hebben met couperose, echter is dit dan niet of minder zichtbaar. De stevigheid van het bindweefsel heeft hier ook invloed op.

….
couperose

 

Deze aandoening verloopt in drie fasen:

De begin fase wordt omschreven als erythematose-teleangiëctasiën welke zichtbaar is als tijdelijke roodheid en een warme, jeukende huid.
In de tweede fase is de roodheid langduriger door verstopping van de capillaire.
Deze verstopping veroorzaakt permanent verwijdde haarvaten (derde fase) we hebben te maken met een ernstige vorm van Couperose dan wel beginnende Rosacea.

Vanaf de derde fase hebben we te maken met Rosacea.
Rosacea & vurig rood (vertaald rood als een roos) geeft vaak een vurig rood vlinderachtige beeld op de wangen. Rosacea kenmerkt zich door hevige roodheid (wat kan uitbreiden over het hele gelaat). De huid heeft buiten de zichtbare roodheid en bloedvaatjes ook rode vlekjes en pukkeltjes met puskopjes De puskopjes zijn het gevolg van overactieve talgklieren net als bij acne. De huid is extreem gevoelig voor zowel invloeden van binnen- als buiten af. De huid kan pijnlijk branderig aanvoelen en ziet er ook uit alsof deze verbrand is. Rosacea kan zich uitbreiden vaak zien we het op de borst verschijnen, maar ook de ogen kunnen aangetast raken.

Vaak gaat de couperose-achtige huid samen met een sebostatische – vet- en vochtarme huid. Bij dit huidbeeld is de natuurlijke beschermingsfunctie van de huid van nature verminderd in tegenstelling tot een normaal huidbeeld. Een speciale verzorging, voeding en bescherming is een must om deze huid weer rustig te krijgen maar vooral langdurig te verbeteren en weer in balans te krijgen.

 

 

Gelukkig hebben wij diverse prachtige cosmeceuticals en Nutriceuticals in het instituut speciaal voor de Couperose en Rosacea huid. Laat u hiervoor eens informeren door 1 van onze specialisten.

Indien een huisarts of dermatoloog bezocht wordt, zal deze een crème, gel of zalf voorschrijven, of zelfs in ernstige gevallen antibiotica. Hiermee zullen de ontstekingen en vurigheid snel afnemen. Helaas zien we vaak dat deze verbetering van korte duur is en het probleem (chronisch) steeds weer de kop op steekt. Jammer is dat de dermatoloog / huisarts zelden een dagelijks verzorgingadvies geeft of het probleem bij de oorzaak aanpakt. Helaas wordt het probleem dan vaak maar tijdelijk verholpen en komt het ook weer terug.

Bij Apprenza cosmedisch instituut starten we eerst met een uitgebreide intake. We gaan het huidprobleem bij de oorzaak aanpakken en adviseren u d.m.v. behandelingen, cosmeceuticals, neutriceuticals en de juiste voedingsadviezen.

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!