Skip links

Wat is het verschil tussen het aanbrengen van een foundation met een make-up penseel, sponsje of vingers?

Wat is het verschil tussen het aanbrengen van een foundation met een make-up penseel, sponsje of vingers?

Gebruikt u ook dagelijks een foundation om uw huid mooi egaal te maken en vlekjes te camoufleren? U kunt een foundation op verschillende manieren aanbrengen zoals met een speciale foundation penseel, sponsje of met uw eigen vingers. Maar wat is nu precies het verschil qua effect en wanneer kies je voor wat? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet:

Een make-up sponsje:
Een make-up sponsje is flexibel en zacht en vormt zich daardoor perfect naar de contouren van uw gezicht. Een sponsje is zowel nat als droog te gebruiken. Wanneer u het sponsje vochtig maakt is hij iets zuiniger in het gebruik, en is het effect transparanter. Met het sponsje maakt u deppende bewegingen om uw foundation aan te brengen. De onderkant is ideaal voor de grote oppervlakken zoals wangen en voorhoofd, en met de bovenkant kunt u goed bij wat moeilijker bereikbare plekjes komen zoals bij de neus of de ogen. Nadeel is dat de sponsje niet erg zuinig zijn in het gebruik aangezien er veel van de foundation in de spons blijft zitten. Het sponsje moet regelmatig schoongemaakt worden, wat ervoor zorgt dat hij ongeveer drie maanden meegaat. Wat dat betreft is het dus wel wat prijziger in het gebruik dan bijvoorbeeld een foundation penseel. Foundations van Youngblood (waar al een sponsje bijgeleverd zit!) die u kunt aanbrengen met een sponsje zijn: Mineral radiance creme powder foundation en de Pressed mineral foundation.

make0upsponsje

Foundation penseel:
Het foundation penseel heeft een paar grote voordelen en het is dus ook geen wonder dat veel visagisten ermee werken. Het penseel is vaak plat met lange, gladde, synthetische haren. Hierdoor kunt u de foundation mooi egaal aanbrengen. Werken met een foundation penseel doet u door hele korte streepjes aan te brengen op uw gezicht. Wanneer u lange strepen op uw gezicht zet krijgt u lelijke strepen die u maar moeilijk weg krijgt. Dus werk snel en met korte bewegingen. Doordat het penseel ook een smalle kant heeft kunt u ook heel goed bij moeilijk bereikbare plekjes komen. Plus het werkt super hygiënisch. Een goede foundation penseel is een investering en u doet er dan jarenlang mee, mits u het penseel met regelmaat reinigt met de brush cleanser.

penseel

Voor het aanbrengen van de foundation met een penseel hebben we een aantal verschillende opties. Bij verschillende soorten foundations, horen ook verschillende soorten penselen, hieronder ons advies:

 

Large Kabuki Brush is een zachte penseel van geitenhaar, aanbevolen voor het aanbrengen van Natural Mineral Foundation, wanneer een lichte tot medium dekking gewenst is. Het penseel wordt bovendien aanbevolen voor het aanbrengen van Lunar Dust en Mineral Radiance.

17014 Brushes - Large Kabuki Brush

Small Kabuki Brush is een vollere penseel van geitenhaar, aanbevolen voor het aanbrengen van Natural Mineral Foundation, wanneer een meer intense dekking gewenst is.

17013 Brushes - Small Kabuki Brush

Liquid Foundation Brush is een vast penseel van fijn, synthetisch haar, dat een gaaf en dekkend resultaat geeft bij het aanbrengen van de Liquid Mineral Foundation.

17009 Brushes - Liquid Foundation Brush

Ultimate Foundation Brush is een luxe penseel van eekhoornhaar, die een medium dekking geeft bij het aanbrengen van Loose Mineral Foundation en de Mineral radiance tinted moisturizer

17008 Brushes - Ultimate Foundation Brush

 

Vingers:
Het werken met eigen vingers is natuurlijk de goedkoopste manier. En ook zeker niet verkeerd. U doet wat van de foundation op uw handrug, en pakt daar elke keer een beetje vanaf om te verdelen over uw gezicht. Breng de foundation met deppende en kloppende bewegingen aan in plaats van te vegen want dan veegt u de make-up ook meteen weer weg. Doordat uw vingers warm zijn versmelt de foundation snel met de huid, wat een natuurlijk effect geeft. Het nadeel van het aanbrengen van foundation met vingers is dat het effect soms wat ongelijkmatig is, en uw vingers worden er natuurlijk vies van. Ook gebruikt u vaak meer foundation dan nodig is.

vingers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

Bewaren

Bewaren[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!