Skip links

Wat is IPL ontharen?

Wat is IPL ontharen?

Als u nog nooit gehoord heeft van ontharen door middel van IPL, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het precies is en wat het inhoudt. Wij vertellen u er in deze blog alles over.

 

Wat betekend IPL?

De afkorting IPL staat voor Intense Pulsed Light, letterlijk vertaald: intensieve licht pulsen.

 

Wat is IPL?

Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes.

 

Wanneer kiest u voor een IPL behandeling?

U kiest voor een IPL behandeling als u het volgende wenst:

 • Nooit meer harsen, scheren, epileren of ontharingscrèmes gebruiken
 • Nooit meer ingegroeide haartjes
 • Nooit meer irritatie(bultjes) na het scheren
 • Nooit meer nadenken voordat u op vakantie gaat of gaat zwemmen
 • Behandeling van grotere oppervlakken in één keer
 • Geschikt voor zowel licht als donker haar (met pigment) en lichte en getinte huid
 • Minder kans op littekens en verandering van pigmentatie
 • Minder pijnlijk en ongemakkelijk vergeleken met andere ontharingsmethodes
 • Blijvend resultaat
 • IPL is effectief op nagenoeg elk deel van het lichaam
 • Geen kosten meer voor scheerproducten

 

Zijn IPL behandelingen voor iedereen geschikt?

Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In blonde, rode en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden.

Negroïde huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor enige IPL behandeling wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. De overige getinte huidtypes zijn wel uitermate geschikt voor een IPL behandeling.

Als u bij ons in het instituut komt starten wij altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek en vullen wij een medisch anamneseformulier met u in, waarna deze beoordeeld wordt of u geschikt bent voor een IPL behandeling.

 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Over een succesvolle ontharingskuur wordt gesproken als er een haarreductie wordt bereikt van 80-90%. Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met enig IPL of Laser systeem. Bij veel behandelde cliënten met de MedCos® IPL methode wordt met 6 behandelingen al een haarreductie van 80-90% behaald, echter gemiddeld zijn 6-10 behandelingen noodzakelijk voor een bevredigend eindresultaat.

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!