Skip links

Wat is melasma?

Wat is melasma?

Vooral tijdens het 2e en 3e trimester van de zwangerschap kunnen pigmentvlekken in het gezicht ontstaan. Deze zwangerschapskwaal wordt ook wel ‘’zwangerschapsmasker’’ genoemd. De officiële benaming is Melasma. Wat kan u hier tegen doen? En misschien nog wel belangrijker, wat kunt u doen om dit te voorkomen?

 

Wat is een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker (ook wel melasma of chloasma genoemd) wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken ontstaan. Bij een zwangerschapsmasker zijn deze vlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin. Soms komen ook in de nek en op de armen pigmentvlekken voor. Een zwangerschapsmasker is een niet schadelijke vorm van hyperpigmentatie. Toch ervaren veel zwangere vrouwen de bruine vlekken als zeer ontsierend. Een zwangerschapsmasker kan dan ook leiden tot schaamte en onzekerheid.

 

Wat kunt u doen om een zwangerschapsmasker te voorkomen?

Zoals voor zoveel dingen, geldt zeker ook voor een zwangerschapsmasker: voorkomen is beter dan genezen. En in dit geval is er eigenlijk maar één manier. Ook al bent u de grootste zonaanbidder, tijdens uw zwangerschap en enkele maanden daarna kunt u het best zoveel mogelijk de zon vermijden. Blijf in de schaduw, draag een pet of hoed en smeer uw gezicht altijd in met een hoge factor (het liefst 30 of 50).

Sommige vrouwen zijn helaas extra gevoelig voor het ontstaan van pigmentvlekken. Als dit voor u geldt, zal u bijna zeker een zwangerschapsmasker krijgen. Toch is deze extra gevoeligheid des te meer reden om de bovenstaande tips op te volgen. Zo zal de ‘schade’ hopelijk beperkt blijven.

Op zonnige dagen is het belangrijk om uw huid ieder uur opnieuw in te smeren, we adviseren nu om de twee uur. Vergeet daarbij uw hals niet.

Enkele producten die hiervoor zeer geschikt zijn:

 lllll

Wat kan u tijdens de zwangerschap tegen een zwangerschapsmasker doen?

Tijdens de zwangerschap kun je niet veel meer doen dan de vlekken camoufleren met behulp van make-up. Als u niet goed weet hoe u dit moet doen, of welke kleur voor uw huid (inclusief bruine vlekken) geschikt is, kunt u zich bij ons laten adviseren. Wij werken met het minerale make-up van Youngblood, deze zorgt niet alleen voor een mooie huid, maar beschermt uw huid ook!

Op zonnige dagen is het belangrijk om uw huid ieder uur opnieuw in te smeren, we adviseren nu om de twee uur. Vergeet daarbij uw hals niet.

 

Wat kunt u doen na uw zwangerschap aan het zwangerschapsmasker?

Er zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Enkele behandelingen die zeer geschikt zijn voor het behandelen van een zwangerschapsmasker zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

 

 

 

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!