Skip links

Weet u wat u kunt doen aan gesprongen en gebarsten lippen?

Weet u wat u kunt doen aan gesprongen en gebarsten lippen

In de wintermaanden bevat de lucht weinig vocht, zowel buiten als binnenshuis, waardoor de bovenste laag van de huid (de hoornlaag) makkelijk kan uitdrogen. Aan de andere kant van de huid gaan de bloedvaatjes samentrekken, zodat de huid ook van binnenuit weinig gevoed wordt. Het resultaat is een droge, ruwe huid die gemakkelijk gaat schilferen. De lippen zijn bijzonder gevoelig voor dit fenomeen, omdat ze bijna geen talgklieren bevatten.

Daarom zijn gesprongen lippen zo frequent in de winter. Een andere oorzaak van droge lippen is blootstelling aan zonlicht (UV-straling). Dit kan gebeuren in de zomer, maar ook op een zonnige winterdag, en vooral in het hooggebergte, bijvoorbeeld tijdens een wintersportvakantie.
Weet u wat u kunt doen aan gesprongen en gebarsten lippen
Hoe kunt u barstjes en kloven voorkomen?
• Droge lippen kunt u voorkomen door de lippen regelmatig in te smeren met een lippenbalsem. Vet de lippen ook ‘s avonds voor het slapengaan in.

Gebruik hiervoor zeker geen producten als Labello, lees hier meer over in onze andere blog TIP:

Lipcontrol van Pascaud

+

Lip Line Corrector van QMS
• Gebruik een lippen balsem met UV-factor als het zonnig is en in de bergen, zie ook punt 1.

• Probeer buiten in de kou zo veel mogelijk door de neus te ademen.

• Bescherm uw lippen met een sjaal.

• Ga na of de luchtvochtigheid in huis of op het werk niet te laag is.

Wat mag u niet doen?
• Bij uitgedroogde lippen hebben veel mensen de neiging om de lippen met de tong af te likken zodat ze weer vochtig worden. Dit helpt niet, integendeel, hierdoor drogen de lippen nog meer uit, en ook de huid rond de lippen kan door inwerking van het vocht geïrriteerd worden zodat er een hardnekkig soort eczeem rond de lippen ontstaat. Dit eczeem wordt lip licking dermatitis genoemd.

• Geen velletjes lostrekken van de lip, dat maakt het alleen maar erger.

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

 ……[contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!