Skip links

Zit er verschil tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid?

 Zit er verschil tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid?

Kent u de tijd nog dat huidverzorging alleen voor vrouwen was? De man moest gewoon zijn huid wassen, dus gewoon douche, dat was alles. Vrouwen konden smeren wat ze wilden, maar als een man créme gebruikte, werd er al snel ‘’iets van gedacht’’. Gelukkig is dit verleden tijd! Tegenwoordig kan ook de man niet meer zonder huidverzorgingsproducten.

Het ene naar het andere product verschijnt op de markt, speciaal voor mannen. Maar is dat wel nodig? Huid is toch huid? Dus kan de man niet net zo goed de producten van vrouwlief lenen? Wij vertellen u er in deze blog meer over.

 

1. Mannen hebben een dikkere huid.

Na het 30ste levensjaar begint de huid al met verouderen. Bij sommige (nog) niet zichtbaar, maar het proces is in gang gezet. De stofwisseling van de huidcellen wordt trager en er worden steeds minder vervangende cellen aangemaakt, de huid wordt dus dunner.

Een andere veel gehoorde klacht over een oudere huid is het verliezen van de elasticiteit. De huid wordt slapper en gaat steeds meer hangen op de punten waar de zwaartekracht zijn werk kan doen. Dit is het gevolg van een vermindering van vetweefsel, elastine en collageen. Alle 3 componenten voor een jonge en gezonde huid.

Goed nieuws voor de mannen, want bij hen loopt dit heel proces langzamer dan bij vrouwen. Door de extra productie van testosteron (een mannelijk hormoon) wordt er extra talg aangemaakt. Dit komt ten goede aan het vetweefsel waardoor de mannenhuid rum een vijfde dikker is dan die van de vrouw!

 

2. Mannen hebben meer talgklieren.manne

Voor mannen is het extra belangrijk om extra aandacht te besteden aan de talgklieren. Mannen hebben over het algemeen grovere poriën dan vrouwen. Bovendien bevordert het hormoon testosteron ook nog eens de talgproductie. Het gevolg hiervan is een vettere huid, die ook nog eens sneller vuil en vet vast houdt. Hiervoor is het essentieel voor mannen om een verzorgingproduct te kiezen dat niet te vet is en de talgproductie niet verstoort. Klik op onderstaand merk, voor de speciale mannenlijn van dat merk:

 

3. Mannen hebben sneller een geïrriteerde huid dan vrouwen.

Zowel de mannen als de vrouwenhuid heeft van alles te verduren door invloeden van buitenaf. Zoals bijvoorbeeld: zon, weersinvloeden, vervuiling. Bij de mannenhuid kunt u hier een belangrijke factor bij tellen: SCHEREN.

Veelvuldig scheren heeft als effect dat de huid sneller geïrriteerd raakt. Omdat tussen de scheerbeurten weinig tijd zit, krijgt de huid ook maar weinig tijd om te herstellen. Het is daarom extra belangrijk om extra aandacht te besteden aan een goede crème die perfect past bij de huid. Blijf weg bij ingrediënten zoals alcohol en parfums, deze kunnen de huid nog eens extra irriteren. Crèmes die zeer geschikt zijn voor de mannenhuid zijn:

Heeft u heel veel last van irritatie na het scheren? Gebruik dan de Rzor burn rescue van Dr. Murad. Dit is een krachtige formule die rode bultjes na het scheren, irritaties en ingegroeide haartjes aanpakt. Voorziet de huid van een unieke mix van herstellende antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten.

 

 

Download HIER ons GRATIS beauty e-boek boordevol tips en adviezen en ontvang daarbij een persoonlijk cadeau t.w.v. 75,- euro!

e-boek-apprenza

……[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”18246″ title=”contact apprenza”]

Bewaren

Bewaren[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!